Plan Boom

Plan Boom

Zo’n 20 procent van de opwarming van de aarde wordt veroorzaakt door ontbossing. Er zijn steeds minder bomen om CO2 op te nemen uit de lucht. Ook Nederland ontbost nog steeds en daar willen de Natuur en Milieufederaties iets aan doen. De komende vier jaar komen er met Plan Boom van de Natuur en Milieufederaties tenminste 10 miljoen extra bomen in heel Nederland bij. De bomen helpen om de hoeveelheid CO2 te verminderen en maken bovendien onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder.

Uitrol in Zeeland

ZMf gaat Plan Boom in de komende jaren uitrollen in Zeeland. We zijn daarvoor actief op zoek naar geschikte locaties in onze regio, groot of klein, om extra bomen te planten. Eerder deden we al een oproep in ons ledenblad Wantij om ons te helpen met het vinden van die locaties. Ben jij eigenaar van een goede plek of ken de de eigenaar en weet je dat hij of zij hieraan mee wil werken? Laat het ons weten via een emailtje aan info@zmf.nl

Wij delen natuur uit!

Wil je de natuur dichtbij halen? Doe mee met onze boom-uitdeelactie en plant een of meerdere gratis inheemse boompjes in je tuin. Daar word jij blij van en de natuur ook! Jouw boompjes dragen bij aan de Zeeuwse doelstelling voor Plan Boom: 380.000 nieuwe bomen in Zeeland; voor elke Zeeuw een boom. De uitdeelactie start op dinsdag 21 september om 9.00 uur.

Lees meer over de boom-uitdeelactie

Standpunt van Plan Boom, over bomenkap in Nederland

Met Plan Boom willen we miljoenen bomen in Nederland aanplanten. Helaas worden er ook bomen gekapt. Soms is dat nodig, vaak ook niet. Het is duidelijk dat oude bomen, zowel bovengronds als ondergronds veel CO2 vasthouden, en vaak ook grote intrinsieke, ecologische en esthetische waarden hebben. We moeten daarom zeer terughoudend zijn met het kappen van bomen.

Veel van de bij Plan Boom aangesloten organisaties zetten zich daarom in voor bewustwording over, en waar mogelijk bescherming van, oudere bomen en bossen. Binnen de campagne Plan Boom zelf richten wij ons volledig op de aanplant van jonge, extra boompjes. Omdat dat ook belangrijk is.

Tags:

Postcode Loterij pakt uit voor Plan Boom

De Natuur en Milieufederaties ontvingen een extra schenking van De Postcode Loterij t.w.v. 2,25 miljoen voor de aanplant van 10 miljoen bomen in Nederland!

Vragen of tips?

Profiel Melissa Ernst

Melissa Ernst

Projectleider Energietransitie, Biodiversiteit, Landbouw