Plan Boom

Plan Boom

Zo’n 20 procent van de opwarming van de aarde wordt veroorzaakt door ontbossing. Er zijn steeds minder bomen om CO2 op te nemen uit de lucht. Ook Nederland ontbost nog steeds en daar willen de Natuur en Milieufederaties iets aan doen. De komende vier jaar komen er met Plan Boom van de Natuur en Milieufederaties tenminste 10 miljoen extra bomen in heel Nederland bij. De bomen helpen om de hoeveelheid CO2 te verminderen en maken bovendien onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder.

Uitrol in Zeeland

ZMf gaat Plan Boom in de komende jaren uitrollen in Zeeland. We zijn daarvoor actief op zoek naar geschikte locaties in onze regio, groot of klein, om extra bomen te planten. Eerder deden we al een oproep in ons ledenblad Wantij om ons te helpen met het vinden van die locaties. Ben jij eigenaar van een goede plek of ken de de eigenaar en weet je dat hij of zij hieraan mee wil werken? Laat het ons weten via een emailtje aan info@zmf.nl

Actie: Boompjes voor beginners!

Geen groene vingers maar wel zin om je tuin op te vrolijken en zelfs het CO2 probleem helpen tegengaan? Bestel dan nu het handige Boompjes voor beginners-pakket met 1 of 3 boompjes. Het pakket is geschikt voor iedere tuin, dus ook die van jou! Vanuit je luie stoel zie jij straks hoe je boompje(s) ieder jaar mooier en groter worden. Dat is genieten voor jou maar ook voor de vogels, vlinders en insecten die erin zullen gaan leven. Doe je mee? Samen planten we bomen!

Tags:

Postcode Loterij pakt uit voor Plan Boom

De Natuur en Milieufederaties ontvingen een extra schenking van De Postcode Loterij t.w.v. 2,25 miljoen voor de aanplant van 10 miljoen bomen in Nederland!

Vragen of tips?

Profiel Melissa Ernst

Melissa Ernst

Projectleider Energietransitie, Biodiversiteit, Landbouw