Raad van Inspiratie

Raad van Inspiratie

Het roer moet om, zoveel is duidelijk. Met de klimaatcrisis en de biodiversiteit aan een zijden draadje, kun je wel stellen dat er collectief al langere tijd iets misgaat in de wereld. Het is tijd voor een nieuwe wind. Een andere kijk op hoe we met elkaar onze leefomgeving benutten en inrichten. Jij bent jong en hebt die frisse blik, durft het geijkte los te laten. Daarom wil ZMf jou ‘on board’!

Jouw visie

In de Raad van Inspiratie van ZMf krijg je de kans om van je te laten horen. We vragen jonge mensen die affiniteit hebben met natuur, milieu en duurzaamheid om met ons mee te denken over vraagstukken rondom deze onderwerpen. We willen graag jouw visie horen op de problemen en mogelijke oplossingen vanuit jouw achtergrond, kennis, interesses en talenten.

Raad van Inspiratie

De Raad van Inspiratie is een adviesorgaan binnen ZMf. Ze bestaat uit 8 tot 10 jongeren, tussen de 20 en 30 jaar, die zich voor een periode van 12 maanden inzetten als raadslid. De raad komt met enige regelmaat bij elkaar om te overleggen en inzichten met elkaar te delen op uiteenlopende thema’s, zoals duurzaamheid, circulaire samenleving en het inclusief maken van natuur in ons leven. Iedere jongere brengt zijn of haar eigen expertise of interesse in. Dat maakt de raad divers en kleurrijk en juist daarom zo waardevol. In de Raad van Inspiratie heb je de mogelijkheid om te spreken namens de jonge generaties in Zeeland.

Raad van Inspiratie_Denise de Leeuw

What’s in it for you?

‘Uhu, goed idee, die Raad van Inspiratie. Maar krijg ik ook nog iets terug voor mijn inzet?’ Ja, zeker! Behalve dat je een belangrijke rol vervult als spreekbuis voor jouw generatie, krijg je de kans om andere gelijkgestemde jonge mensen te ontmoeten, waardoor je je gesteund en gesterkt zult voelen. Je bent dan ook onderdeel van een ‘social movement’. Na afloop van het programma met een serieuze aanbevelingsbrief van de directeur van ZMf op zak. Daarnaast krijg je volop de kans om jouw kennis en ervaring binnen het duurzame domein te verbreden en leer je waardevolle mensen, bedrijven en organisaties kennen die kunnen bijdragen aan jouw ontwikkeling. Door deelname aan de Raad van Inspiratie komt je ideale eindstage of droombaan een stukje dichterbij.

Finding Roots

Wil je jezelf liever eerst nog verder ontwikkelen; leren leiderschap te tonen voor een duurzame wereld, meer kennis opdoen over duurzaamheid, in actie komen als duurzaamheidsambassadeur? Dan is Finding ROOTS wat voor jou! Het actieprogramma Finding ROOTS geeft jongeren tussen de 17 en 23 jaar de kans om een blijvende stem te hebben in de maatschappelijke discussie over verduurzaming in Zeeland en daarbuiten.

Jongeren community

ZMf bouwt aan Enmorgendan, een community specifiek gericht op jonge mensen in en buiten Zeeland die hun krachten willen bundelen en ideeën willen delen om morgen eerlijker en groener te leven. Via de kanalen van Enmorgendan brengen we jongeren met elkaar in verbinding. Ook maken we nieuws rondom onze jongerenprogramma’s via de socials van Enmorgendan bekend. Volg ons dus op Insta en LinkedIn!

Vragen of tips?