Grenspark Groot Saeftinghe: inspiratiesessies jongeren

Grenspark Groot Saeftinghe: inspiratiesessies jongeren

Samen met IVN Zeeland en Grenspark Groot Saeftinghe organiseert ZMf inspiratiesessies voor jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 30 jaar. Tijdens deze sessies kan jij meedenken over de toekomst van het grenspark. Aan de hand van verrassende uitstapjes en verrijkende verhalen van inspirerende sprekers kom jij meer te weten over je eigen regio en het samenspel tussen natuur, landbouw en haven. Daarnaast ga je ook zelf aan de slag in een labsessie.

Op ontdekking in het grenspark

In het gebied op de grens van Vlaanderen en Zeeland komen
verschillende werelden op een postzegeltje grond bijeen. Van de Schelde en het Verdronken Land van Saeftinghe, tot de vruchtbare polders, de culturele vestingstad Hulst en het veelzijdige Beveren. Dit alles met wereldhaven Antwerpen als decor. In diverse projecten werken bewoners, overheden, landbouwers, natuurorganisaties en haven samen aan de thema’s van morgen.

Dit dynamische landschap is een waar laboratorium vóór de toekomstige generaties, en daarmee ook voor jou! Nieuwsgierig naar de vele gezichten achter het grenspark? Óf anders wel de rijke geschiedenis van het landschap, óf de bijzondere rol die jij kan spelen in de toekomst van de regio?

Programma

In de eerste inspiratiesessie maken we kennis met Grenspark Groot Saeftinghe. Deelnemers ontmoeten elkaar in de Maalderij Prosperpolder en gaan vervolgens op pad in het Verdronken Land van Saeftinghe.

In de tweede sessie maken de deelnemers kennis met (de gezichten achter) de streekproducten tijdens een tocht door het Grenspark.

In de derde sessie gaan de deelnemers slag met een inhoudelijke casus over de toekomst van het grenspark.

Benieuwd naar de datums? Kijk dan even in onze agenda.

ZMf agenda

Voor wie?

De inspiratiesessies worden georganiseerd voor Vlaamse en Zeeuws-Vlaamse jongeren tussen de 18 tot en met 30 jaar. Ben je iets ouder óf jonger? Dan is dat geen enkel probleem.

Waarom zou je meedoen?

💡 Inspiratie voor jouw loopbaan
🧰 Een hele hoop nieuwe skills en kennis
👥 Netwerken voor nu & voor later
🤔 Meedenken over de ontwikkelingen en toekomst van je eigen regio

Aanmelden

Ben je benieuwd naar de inspiratiesessies? Meld je dan aan via onderstaande link.

Aanmelden

Foto’s: Sven Dullaert

Tags:

Vragen of tips?