Finding ROOTS

Finding ROOTS

ZMf is mede initiator en aanjager van Finding ROOTS, een actieprogramma voor Zeeuwse jongeren over authentiek leiderschap en duurzaamheid. Finding ROOTS geeft de nieuwe generatie een blijvende stem in de maatschappelijke discussie over verduurzaming in Zeeland en daarbuiten. We focussen op positieve energie en maken samen impact.

Aansturen op verandering

Om de transitie naar een duurzame samenleving mogelijk te maken, moeten we vooral jonge mensen voorbereiden op de wereld van morgen. Finding ROOTS helpt studenten van onderwijsinstellingen in Zeeland en jonge professionals competenties te ontwikkelen die horen bij ambassadeurschap. Met die competenties wordt je duurzaamheidsambassadeur en een ‘changemaker’. Finding ROOTS leert je ook de dialoog aan te gaan en vooral te doen! Aan te sturen op verandering en die ook in gang te zetten.

Inspireren en uitdagen

De ambassadeurs van Finding ROOTS inspireren en dagen mensen uit om in beweging te komen. Ze adviseren bedrijven, medestudenten, vrienden, docenten, professionals, politici en beleidsmakers. Ze bezoeken evenementen en debatteren in en buiten Zeeland over een duurzame toekomst in onze regio.

Actieprogramma voor authentiek leiderschap en duurzaamheid

Finding ROOTS gaat over authentiek leiderschap en opstaan voor duurzaamheid.

Zo werkt Finding ROOTS

Het programma van Finding ROOTS loopt van november t/m mei 2022 en vraagt gemiddeld 2 uur per week van je tijd (dit uiteraard in overleg met jou). Je werkt samen met andere enthousiaste jongeren aan een eerlijke en groene toekomst. Duurzaamheid, authentiek leiderschap en de SDG doelen (Sustainable Development Goals) staan centraal. We bezoeken bedrijven, bijeenkomsten en evenementen in Zeeland en daarbuiten. We volgen trainingen over onder andere authentiek leiderschap, duurzaamheid en de Nieuwe Economie. We bedenken acties die een positieve impact hebben op de wereld en voeren die ook uit. Niet alleen praten, maar vooral doen en ervaren. Een superleuke ervaring die ook nog eens heel goed staat op je cv! Bovendien leer je veel nieuwe mensen, organisaties en bedrijven kennen en bouw je aan je netwerk. Dat kan ook heel handig zijn voor je verdere loopbaan.

Voor wie?

Ben je tussen de 17 en 23 jaar, woon je in Zeeland, studeer je aan Scalda of HZ University of Applied Sciences, ben je nieuwsgierig, werk je graag samen en ben je een actieve ‘handen-uit-de-mouwen-steker’? Dan zoeken wij jou!

Dit krijg je ervoor terug

Finding ROOTS kost een klein beetje van je tijd, maar je krijgt er ook heel veel voor terug! Je doet namelijk bijzondere ervaringen op waar niet iedereen zomaar de kans voor krijgt. Je krijgt nieuwe waardevolle inzichten voor de wereld van de toekomst. Je mag uiteenlopende workshops volgen en bouwt een professioneel netwerk op op het gebied van duurzame ontwikkeling. Bovendien krijg je een studiepunt voor het volgen van het programma van Finding ROOTS en krijg je na afronding een officieel certificaat. En niet te vergeten, je krijgt er een hele bende nieuwe vrienden bij!

Aanmelden

Heb je zin om mee te werken? Dat is leuk. Het programma is momenteel vol. Maar volg ons op de socials via #Enmorgendan of op www.zmf.nl, dan zie je vanzelf onze oproep voor het volgende seizoen.

Raad van Inspiratie

Wil je (eventueel na het volgen van het programma van Finding ROOTS) met ZMf meedenken en ons adviseren over vraagstukken rondom natuur, milieu en duurzaamheid? Dan is onze Raad van Inspiratie wat voor jou! We vragen jonge mensen tussen de 20 en 30 jaar naar hun visie op uitdagingen rondom deze thema’s en op mogelijke oplossingen vanuit hun achtergrond, interesses en talenten. In de Raad van Inspiratie van ZMf krijg je de kans om van je te laten horen voor jouw leefomgeving en voor jouw toekomst.

Jongeren community

ZMf bouwt aan Enmorgendan, een community specifiek gericht op jonge mensen in en buiten Zeeland die hun krachten willen bundelen en ideeën willen delen om morgen eerlijker en groener te leven. Via de kanalen van Enmorgendan brengen we jongeren met elkaar in verbinding. Ook maken we nieuws rondom onze jongerenprogramma’s via de socials van Enmorgendan bekend. Volg ons dus op Insta en LinkedIn!

Vragen?

Heb je vragen over Finding ROOTS mail dan naar ielstak@dezb.nl of bel naar 0118654153.


Finding ROOTS is een coproductie van Switch, ZB, Scalda, HZ University of Applied Sciences, ZMf en de jongerendenktank JouwZeeland.
 

Tags: