YOUNG ZMf

YOUNG ZMf

Van alle kanten wordt er heel hard gewerkt aan de toekomst van Zeeland. Er zijn grote en complexe vraagstukken te beantwoorden en problemen te tackelen, zoals het tegen gaan van het klimaatprobleem, het klimaatbestendig maken van onze provincie, het weer gezond maken en houden van onze leefomgeving met veilig voedsel, schone bodem, lucht en schoon water, het beschermen van onze unieke natuur en het ontwikkelen van een rijkere biodiversiteit.

Verrassend andere kijk

Verrassende kijk van jongerenZMf vindt dat jongeren te weinig worden betrokken en bevraagd in de zoektocht naar fundamenteel goede oplossingen voor al die uitdagingen. Dat is niet alleen een enorme gemiste kans, maar ook nog eens niet oké, want uiteindelijk is de toekomst van Zeeland van de jongeren. Bovendien hebben ze vaak een verrassend andere kijk op dingen en brengen ze broodnodige nieuwe energie en kennis in waar we niet omheen kunnen.

‘On board’ bij ZMf

Jongeren laten zich inspireren door de natuurWij vinden dat jongeren een vaste plek moeten hebben in ons collectief klankbord in Zeeland. Daarom wil ZMf jonge Zeeuwen ‘on board’ bij ZMf. Dat doen we op verschillende manieren, zoals in het adviesorgaan Raad van Inspiratie, met het jongerenprogramma Finding ROOTS, via de jongeren community Enmorgen op social media, door het met zorg begeleiden van onze talentvolle stagiairs en doormiddel van nauwe samenwerking tussen ZMf en studenten van Zeeuwse onderwijsinstellingen in het doen van onderzoek en het uitvoeren van pilotprojecten.

Bekijk hieronder ook onze activiteiten en projecten in samenwerking met jongeren.

 

YOUNG ZMf in het nieuws

Lees hieronder de nieuwsberichten over hoe jongeren en ZMf samen optrekken.

Vragen of tips? Neem contact met ons op!