Zeeuwse bomen-uitdeelactie overrompelend succesvol

Zeeuwse uitdeelactie boompjes overrompelend succesvol

Op dinsdag 21 september om klokslag 9.00 uur ging de bomen-uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden van start. Blijkbaar zaten er heel veel enthousiaste mensen al in de startblokken achter hun pc, klaar om te bestellen, want binnen een uur waren de 6000 boompjes al op! Een goed teken dat zoveel mensen de natuur in hun tuin willen halen met inheemse bomen en struiken. De actie is zeker voor herhaling vatbaar!

27 september 2021

6000 extra bomen

In december zetten de nieuwe eigenaren van de gratis boompjes de spa in de grond. Dan planten ze samen 6000 extra bomen in de Zeeuwse tuinen. Weer een stapje dichterbij het doel van Plan Boom in Zeeland, namelijk voor iedere Zeeuw een boom, in totaal 380.000. Er is massaal besteld op 7 locaties verspreidt over Zeeland. Vanwege een financiële bijdrage van Gemeente Goes en Tholen worden daar extra veel boompjes geplant.

Voor herhaling vatbaar

Helaas hebben we ook mensen moeten teleurstellen, omdat de voorraad boompjes op was. Reden te meer om volgend jaar de actie te herhalen. Om dan weer zoveel mogelijk mensen blij te maken met inheems boompjes, zijn we op zoek naar sponsors. Heb je een idee, laat het ons weten!

Tags:

Tips of vragen?

Profiel Melissa Ernst

Melissa Ernst

Projectleider Energietransitie, Biodiversiteit, Landbouw