Zeeuwse tuineigenaren bestelden weer massaal gratis boompjes

Zeeuwse tuineigenaren bestelden weer massaal gratis boompjes

Voor het derde jaar op rij deden Zeeuwse tuineigenaren massaal mee aan de gratis boompjes uitdeelactie van ZMf, die we deze week samen met Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Velt Zeeuwse Eilanden en heel veel vrijwilligers organiseerden. In totaal werden er meer dan 18.000 boompjes besteld via de website van ZMf. In alle 13 Zeeuwse gemeenten konden particulieren met een eigen tuin of terrein maximaal 6 inheemse boompjes bestellen. De voorraad was binnen no-time op. Alleen in Gemeente Tholen zijn er nu nog boompjes te bestellen. Dit, vanwege het extra grote aantal boompjes dat in die gemeente wordt aangeboden, wel 4500 stuks! Let op: deze mogen alleen besteld worden door inwoners van deze gemeenten. Leuk weetje: van alle aangeboden soorten boompjes staat de rode bes bovenaan als favoriet, gevolgd door de zwarte bes en kardinaalsmuts.

12 september 2023

Dat zoveel mensen gratis boompjes bestelden, geeft aan dat ze graag willen helpen om Zeeland groener, gezonder en klimaatbestendig te maken door jonge boompjes te planten in hun tuin. Bovendien geven die boompjes de natuur niet alleen een boost, maar geven ze hun nieuwe eigenaren straks ook schaduw en zelfs vruchten om van te snoepen.

Ophalen en planten

Bestellers kunnen hun boompjes in december ophalen op de aangegeven data van de afhaallocatie in hun regio. Daarna kunnen ze aan de slag met het planten van hun bomen. Dat is overigens niet moeilijk met onze plantinstructies.

Deelnemer boompjesactie Diane Bakker vertelt over haar boompjes

In een kort interview vertelt Diane over haar ervaring met de uitdeelactie en hoe het nu met haar boompjes gaat.

Naar het interview

Nog meer sponsors aangesloten

In navolging van de Zeeuwse gemeenten die al meerdere jaren aangesloten zijn onze uitdeelactie, zijn met Gemeente Vlissingen, Veere, Reimerswaal en Kapelle, nu alle 13 gemeenten aangehaakt! Daarnaast mochten we dit jaar naast woningcorporatie Woongoed en Clavis nu ook Beveland Wonen verwelkomen als sponsor. Dit maakte het mogelijk om nog meer gratis boompjes weg te geven dan in voorgaande jaren, namelijk meer dan 18.000 stuks.

Uitdeelactie herhalen

We hebben heel veel mensen blij kunnen maken met jonge boompjes. Voor iedereen die ook wilde bestellen, maar door het enorme animo helaas misgreep: we willen deze uitdeelactie herhalen. Dan maak je opnieuw kans! Blijf op de hoogte van al ons werk en toekomstige acties, abonneer je daarvoor op onze nieuwsbrief of volg ons op onze social media kanalen.

Nieuwe sponsors

De gratis boompjes uitdeelactie van ZMf in het kader van Plan Boom had dit jaar nog meer sponsors. Alle dertien Zeeuwse gemeenten deden mee en we mochten ook een derde woningbouwcorporatie verwelkomen. Volgend jaar loopt het landelijke project Plan Boom helaas af. Dat betekent dat ZMf daar niet langer financiële steun van krijgt om de uitdeelactie te organiseren. Toch willen we in de komende jaren heel graag nog meer gratis boompjes uitdelen om onze provincie nog groener te maken. Daarom zoeken we nieuwe sponsors. Weet jij of ben jij onze nieuwe sponsor? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Tags: