Energieservicepunt Zeeland

Energieservicepunt Zeeland

Het Energieservicepunt Zeeland is hét platform voor lokale duurzame energie-initiatieven In Zeeland. ZMf, Zeeuwind en het Zeeuws Klimaatfonds werken samen om Zeeuwse initiatieven op het gebied van lokale duurzame energie en energiebesparing te ondersteunen, verbinden en te positioneren.

Lokaal duurzame energie opwekken

Een groot deel van onze energie kan duurzaam worden opgewekt, niet centraal maar lokaal. Tal van (burger)initiatieven zijn al gestart in Nederland. De toekomst voor lokale energie is veelbelovend. Dit vergt wel kennis van zaken: op het gebied van techniek, businessplannen, organisatie, marketing, vergunningen etc. Het Energieservicepunt kan startende initiatieven op het gebied van energiebesparing en duurzame energie ondersteunen. Zeeuwse burgers en bedrijven die samen aan de slag willen met het zelf duurzaam opwekken van energie en met energiebesparing kunnen terecht bij het Energieservicepunt Zeeland.

Ondersteuning in elke fase

Het Energieservicepunt Zeeland biedt lokale duurzame energie-initiatieven ondersteuning in elke fase. Initiatieven kunnen bij ons terecht voor advies over bijvoorbeeld:

  • het starten van een initiatiefgroep
  • het opstellen van een stappenplan
  • zorgen voor draagvlak en vrijwilligers/leden
  • communicatie(plan) voor o.a. leden- en klantenwerving
  • het realiseren van eigen duurzame opwekking, bijvoorbeeld een postcoderoosproject
  • aan de slag met energiebesparing. Binnen Energiek Zeeland worden energieambassadeurs opgeleid die op een laagdrempelige manier woningeigenaren adviseren over energiebesparing en comfortabel wonen.

Energieservicepunt Zeeland 2

 

Breed netwerk

Naast het geven van advies, organiseren we bijeenkomsten, waar initiatiefnemers kennis en ervaring uitwisselen en samen naar oplossingen zoeken voor knelpunten. Het Energieservicepunt beschikt over een breed netwerk en kan desgewenst doorverwijzen naar specialisten, andere initiatieven in de regio of naar landelijke partijen, zoals het landelijk Klimaatbureau HIER opgewekt

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gehouden van onze activiteiten en die van andere energie-initiatieven, meld je dan hier aan voor de twee jaarlijkse digitale nieuwsbrief van Energieservicepunt Zeeland.

 

Logo's Zeewind en Zeeuws Klimaatfonds

Tags:

Vragen of tips?

Profiel Melissa Ernst

Melissa Ernst

Projectleider Energietransitie, Biodiversiteit, Landbouw