Hoe betrek je bewoners van een Zeeuwse VvE bij de energietransitie?

Hoe betrek je bewoners van een Zeeuwse VvE bij de energietransitie?

Op 24 maart 2022 organiseerden Energie Servicepunt Zeeland (ESP Zeeland) i.s.m met Provincie Zeeland en diverse gemeenten een informatiebijeenkomst in ZB bibliotheek van Zeeland in Middelburg om besturen en bewoners die verbonden zijn aan een vereniging van eigenaren op weg te helpen in de energietransitie.

28 maart 2022

Die middag werd er met name ingegaan op de vraag: hoe betrek je alle bewoners bij de energietransitie, en hoe creëer je draagvlak voor energiemaatregelen binnen de vereniging van eigenaren? Met een goede voorbereiding, en iedereen vanaf het begin er bij betrekken middels een effectieve communicatie lukt het vaak om flinke stappen te maken, aldus Corine Erades van VvE’s Met Energie. Meer goede tips en over de valkuilen kun je vinden in de presentatie hieronder.

Iedereen betrekken en mee laten denken

Mar Aalders van vereniging van eigenaren Touwbaan Middelburg vertelde over de socratische aanpak tijdens de ALV, waar je iedereen betrekt, en creatief laat meedenken. Vervolgens lichtte Fiona Hamberg van het Nationale Warmtefonds toe hoe je de financiering het beste kan regelen, en vertelde over de financiële aantrekkelijk Zeeuwse energiebespaarlening voor vereniging van eigenaren.

Informatiemarkt

Daarna bezochten de deelnemers de informatiemarkt waar ze informatie konden shoppen over het participatieproces, aardgasvrije voorbeelden, de financiering van duurzame maatregelen, de energiescan, led verlichting, laadpalen en zonne- energie op eigen en andermans dak.

Wensen en behoeften

Ook konden de bezoekers wensen en informatiebehoeften voor 2022 achter laten bij ESP Zeeland middels een formulier. Ondanks nog een groot aantal ziekmeldingen door corona hebben zo’n 60 bewoners en bestuurders van Zeeuwse vereniging van eigenaren de bijeenkomst bezocht.

Meer weten?

Meer informatie kan je nalezen in de presentaties hieronder.

Tags: