Bestuurslid Gerrit Rentier

Gerrit Rentier

Gerrit Rentier

Ik ben geboren en getogen in Kerkwerve, Schouwen-Duiveland, tussen Grevelingenmeer en Oosterschelde. Na een studie Taal- en Informatica en nog eens 4 jaar als taalwetenschapper in Tilburg ben ik teruggekeerd naar Zeeland, eerst naar Zierikzee in 1997 en in 2006 naar Middelburg. Mijn passie voor de geschiedenis, cultuur, natuur, kust en mogelijkheden van onze provincie neemt nog per jaar toe. Ik ben getrouwd met Karina, en vader van Louise, Christophe en Isabella.

In de software-branche ben ik doorgegroeid naar een leidinggevende functie en als zodanig tijdens de liberalisering van de energiemarkt begonnen bij het Zeeuwse DELTA, maar sinds april 2019 werkzaam voor energiecoöperatie Zeeuwind. Vervolgens ben ik daar via een rol als projectleider voor IT en processen rondom ‘slimme meters’ geïnteresseerd geraakt in Wet- en regelgeving. Zodoende houd ik mij nu al sinds 2009 bezig met landelijk beleid rondom o.a. energiebesparing, duurzame energie en consumentenrechten. Sinds 2017 ben ik ook betrokken bij Zeeuws energie- en klimaatbeleid.

In 2016 ben ik, op zoek naar verdieping, begonnen aan een proefschrift over energietransitie, gelieerd aan University College Roosevelt en Universiteit Utrecht. Dat heeft mij veel geleerd over politiek, klimaat, klimaatbeleid en energiebeleid. Ik hoop vanuit mijn passie voor Zeeland en deze kennis van beleid een bijdrage te kunnen leveren aan de inzet van ZMf op de natuur, leefbaarheid, klimaatadaptatie en een daarmee gebalanceerd energie- en klimaatbeleid voor Zeeland.