Gratis boompjes als zoete broodjes over de toonbank

Gratis boompjes als zoete broodjes over de toonbank

Heel veel boompjes gaven we weg, nog veel meer dan vorig jaar. Toen waren het er 6000, dit keer 16.000! De voorraad van 11 locaties vloog digitaal als zoete broodjes over de toonbank.  De kerspruim stond bovenaan als favoriet, gevolgd door de Gelderse roos en de wilde appel. De gratis boompjes uitdeelactie is dus weer een groot succes en wat ZMf betreft weer voor herhaling vatbaar.

13 september 2022

De enorme belangstelling voor het bestellen van gratis boompjes laat zien dat duizenden Zeeuwen enthousiast zijn om bomen te planten in hun eigen tuin en zo onze provincie te helpen groener, gezonder en klimaatbestendig te maken.

Mede financiers

De gratis boompjes uitdeelactie, die ZMf samen met Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Velt Zeeuwse Eilanden en vele vrijwilligers organiseert, had dit jaar nog meer mede financiers. 9 Gemeenten doen mee en 2 woningbouwcooperaties, namelijk Tholen, Goes, Borsele, Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland, Terneuzen, Sluis, Hulst, Middelburg en Woongoed en Clavis. Zo konden we in totaal 16.000 boompjes weggeven.

Ophalen en planten

Bestellers kunnen hun nieuwe aanwinst in december ophalen op de aangegeven data van de afhaallocatie in hun regio. Daarna kan het blijde planten beginnen! Je vindt hier de plantinstructies daarvoor.

Voor herhaling vatbaar

Voor diegenen die vanwege de grote belangstelling misgrepen, niet getreurd! ZMf wil nog veel vaker een gratis boompjes uitdeelactie organiseren. Daarbij maakt iedereen die een eigen tuin heeft weer kans.

Tags: