GoodFoodClub

GoodFoodClub

Het klimaat een handje helpen door minder CO2 uit te stoten? Dat kan op veel meer manieren dan ’s winters een dikke trui aantrekken en de verwarming een tandje lager zetten of door minder vaak het vliegtuig te nemen. Denk aan een heel dagelijks aspect van het leven dat tot nu toe onderbelicht is geweest, namelijk; voedsel!

Duurzaam voedsel

Voedselproductie zorgt voor 20 tot 35% van alle CO2 uitstoot op de wereld! Dat is een enorm aandeel. Door voor duurzaam voedsel te kiezen in je dagelijkse maaltijden kun je je milieu-impact tot wel 50% verlagen. Onder duurzaam voedsel verstaan wij producten die op een verantwoorde milieubewuste manier geteeld of geproduceerd zijn in jouw regio. Voor lokale producten is immers minder transport nodig en dus minder uitstoot van CO2.

Pareltjes

De GoodFoodClub vindt het een goed idee om zoveel mogelijk mensen enthousiast en bewust te maken voor duurzaam en lokaal voedsel. Daarom brengt ze duurzame ‘voedsel-makers’ in contact met de ‘eters’, met jou dus! Op de website van de GoodFoodClub vind je alle informatie over gezond, lokaal en duurzaam eten. Plus alle toffe en duurzame adresjes bij jou in de buurt. Zoals biologische boeren met landwinkels, plekken waar je onbespoten groenten en fruit kunt kopen en restaurants die koken met eerlijke lokale producten of met verspilde groenten.

Ontdek de duurzame GoodFoodClub-‘pareltjes’ bij jou in de buurt en bazuin ze vooral ook rond!

Dit kun jij doen

GoodFoodClub roept je op om mee te doen om de wereld en het klimaat een handje te helpen. We hebben 7 tips om je snel op weg te helpen.
Bekijk de 7 tips van GoodFoodClub

En je kunt behalve meedoen aan GoodFoodClub nog meer doen om jouw provincie mooier en duurzamer te helpen maken. Kijk hier wat jij nog meer kunt doen.

Tags:

Vragen of tips?

Profiel Denise de Leeuw

Denise de Leeuw

Programmamanager Groene Ruimte