Wie vindt het leuk om gratis bomen weg te geven?

Wie vindt het leuk om gratis bomen weg te geven?

ZMf is op zoek naar vrijwilligers, achterbangroepen of andere initiatieven die komend najaar, tijdens het plantseizoen (eind oktober- december) een uitdeelactie in hun dorp, stad of regio willen organiseren, waarbij bomen worden uitgedeeld om Zeeland verder te vergroenen.

18 maart 2021

Het gaat dan om het uitdelen van inheemse (fruit)bomen en struiken. ZMf helpt je graag op weg. Zo kunnen wij budget aanvragen van maximaal 5000 euro voor plantmateriaal. Of je bijvoorbeeld in contact brengen met hoveniers en helpen bij de keuze van het plantmateriaal. Ook kunnen we je helpen met publiciteit rondom je uitdeelactie en je advies geven over hoe je een uitdeelactie coronaproof op zou kunnen zetten. De stad Utrecht ging ons voor. Deze actie was groot van opzet, maar kan als voorbeeld dienen voor andere acties, van klein tot groot.

Bekijk hoe Utrecht bomen uitdeelde

Plan Boom

De uitdeelacties maken onderdeel uit van het project Plan Boom. De komende vier jaar willen we 10 miljoen bomen aanplanten in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, op bedrijventerreinen en in het buitengebied door heel Nederland. Voor en door burgers. Hiermee verkleinen we onze CO2-uitstoot en wordt onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. Samen hebben we al 75.720 bomen geplant in Nederland. In Zeeland streven ZMf i.s.m. Stichting Landschapsbeheer Zeeland om in totaal 380.000 bomen te planten: voor elke Zeeuw een boom. In de afgelopen tijd zijn er daarvan al bijna 14000 geplant!

Je eigen uitdeelactie organiseren?

Heb je zin om een bomen uitdeelactie te organiseren? Dat is fantastisch, want we kunnen alle hulp gebruiken bij het groener maken van onze omgeving. Stuur een mailtje naar Melissa Ernst. Zij kan je vragen beantwoorden en handige tips geven voor jouw actie.

Tags:

Vragen of tips voor je eigen uitdeelactie?

Profiel Melissa Ernst

Melissa Ernst

Projectleider Energietransitie, Biodiversiteit, Landbouw