Plan Boom volop in gang in Zeeland

Plan Boom volop in gang in Zeeland

In de komende vier jaar planten we vanuit het project Plan Boom 10 miljoen bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in het buitengebied in heel Nederland. Voor en door burgers. Hiermee verkleinen we onze CO2-uitstoot en wordt onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. Samen hebben we al 75.720 bomen geplant in Nederland. Ook in Zeeland is Plan Boom volop in gang.

25 januari 2021

In Zeeland zijn afgelopen maanden bij diverse particulieren die grond beschikbaar stelden honderden inheemse bomen en struiken geplant. Zo plantte familie Zweemer uit Borssele niet alleen bomen, maar liet ook een drinkpoel graven. Vroeger was er bij hen op die plek een boomgaardje met hoogstamfruit. Dat boomgaardje is nu weer in ere hersteld. Ook is een brede Zeeuwse haag aangeplant aan weerzijden van het perceel.

Hotels met groene plannen

Bijzonder is de samenwerking tussen diverse hotels op Walcheren, waaronder initiatiefnemer Cityhotel Wood in Middelburg. Zij financierden noten- en fruitbomen en struiken voor het voedselbos Oest op landgoed Hof ter Linde in Ritthem. Het idee is dat hier een blijvende samenwerking uit voort vloeit: natuurproducten worden lokaal en duurzaam geteeld en komen op de menukaart van de hotels. Hotelbezoekers kunnen ook een bezoek brengen aan Hof Ter Linde en er een workshop of een rondleiding volgen. De hotels hebben nog meer groene plannen. Door corona zijn die vertraagd, maar zeker niet van de baan. Zodra de maatregelen het toelaten zullen deze worden gestart en zullen we erover communiceren.

Boompje planten, ook zonder groene vingers!

Jij kunt ook een boompje planten in je eigen tuin, met of zonder groene vingers! Bestel een van de Boompjes voor beginners-pakketten. Voor 25 euro krijg je één of drie boompjes thuis bezorgd. Er zit een handige en eenvoudige handleiding erbij, dus je kunt gelijk aan de slag. Heb je zelf niet genoeg ruimte, maar wil je toch bijdragen aan meer groen? Geef je boompjes dan aan iemand met meer ruimte.

Bestel een Boompjes voor beginners-pakket

Meer weten?

Lees meer over Plan Boom

Tags: