Workshop fermentatie met HZ Food Community

Workshop fermentatie met HZ Food Community

21 maart 2025
9.30 uur - 12.00 uur

  • Organisatie: ZMf en HZ Food Community
  • Inschrijven bij: Het aanmeldformulier hieronder
  • Kosten: Gratis

Helaas kan er niet meer ingeschreven worden voor de workshop vanwege een beperkt aantal deelnemers! 

Miso, kombucha, sojasaus en kimchi: het zijn bijzondere smaakmakers bij het koken, die ontstaan door fermentatie. Maar ook yoghurt, kaas, brood en bier danken hun bestaansrecht aan slim fermenteren: het gecontroleerd inzetten van bacteriën en gisten. Dat kun je ook zelf toepassen, in je eigen keuken: HZ, HZ Food Community en ZMf organiseren een gratis leerzame en leuke workshop, tijdens de week van de Circulaire Economie. Een circulaire lab-sessie in JRCZ, het Joint Research Centre Zeeland in Middelburg. Neem een weckpot of een jampot mee!

Datum

21 maart 2025

Tijd

9.30 – 12.00 uur

Locatie

JRCZ, Het Groene Woud 1a, Middelburg.

Aanmelden

De workshop is helaas volzet.
Leer fermenteren!

Wat gaan we doen?

Neem zelf een weckpot of jampot mee voor deze workshop. We leren hoe fermentatie werkt en gaan daarna aan de slag met groenten en fruit. Aan het eind van de workshop weet je hoe je de techniek kunt toepassen in je eigen keuken, leer je over de voordelen van biologische producten en krijg je iets lekkers en gezonds in een (weck)pot mee naar huis. Experts van HZ Food Community zorgen voor uitleg en begeleiding.

Waarom zou je dat willen leren, fermenteren?

Fermenteren is leuk, uitdagend en goed voor je gezondheid: fermentatie zorgt voor probiotica. Als je zelf groenten en fruit kunt fermenteren hoef je veel minder producten weg te gooien: wat je fermenteert is lang houdbaar èn gezond. Minder verspilling dus, en geld besparen. Fermenteren is ook een slim en lekker puzzelstukje in de voedseltransitie: zuinig zijn met onze leefomgeving, nieuwe manieren vinden om biologisch en eiwitrijk te eten, met minder druk op de natuur. Bijvoorbeeld door restproducten van lokale telers te gebruiken, zoals we doen in deze workshop.

Terug naar agenda

Workshop fermentatie met HZ Food Community

Het Groene Woud 1a, Middelburg, Netherlands