Zeeuwse Natuur- en Klimaatmars 2024

Zeeuwse Natuur- en Klimaatmars 2024

Het is nu écht tijd om voor het klimaat te zorgen en naar de stem van de natuur te luisteren. Dat geluid hebben we met zoveel mogelijk Zeeuwen laten horen tijdens de Zeeuwse Natuur- en Klimaatmars op zaterdag 25 mei 2024 in Middelburg.

Zeeland, de provincie waar allerlei verschillende stukken natuur bij elkaar komen. Ze omringt ons met haar stranden, zee en haar Scheldes. Op het land heeft ze prachtige natuurgebieden en landschappen.

Druk op de Zeeuwse natuur

We weten het allemaal, de druk op de Zeeuwse natuur groeit. Wij, mensen, hebben ervoor gekozen om de natuur haar ruimte in te nemen, om afval in haar te lozen en haar te gebruiken als grondstof. Het besef dat mens en natuur met elkaar samen kunnen leven en dat we niet zonder natuur kunnen lijkt verdwenen. Het kan toch niet zo zijn, dat wij als mens het recht hebben om de natuur in de steek te laten en te vervuilen?

Denk aan een natuurgebied in jouw regio, waar je graag de hond uit laat of een wandeling maakt. Hoe zou je je voelen als dit natuurgebied compleet verwaarloosd en kaal achtergelaten wordt?

Deze keuzes zorgen voor een toekomst waarin de Zeeuwse natuur wordt verdrukt en wereldwijde klimaatverandering zal verergeren.

Mars door Middelburg 

Op zaterdag 25 mei 2024 om 14:00 uur verzamelden we op het Abdijplein in Middelburg. Daar kwamen we samen om een stem te geven aan de natuur in onze provincie en de alarmbel te luiden voor het klimaat. We trapten af met verschillende sprekers. Om de boodschap extra kracht bij te zetten liepen we vanaf het Abdijplein een mars door Middelburg.

De Zeeuwse Natuur- en Klimaatmars is het beginpunt van een andere toekomst.

Een toekomst waar geen afval meer gedumpt wordt in de Zeeuwse natuur, waarin broedgebieden de ruimte krijgen die nodig is, waarin de bloemendijken in Zuid-Beveland niet hoeven te lijden onder de droogte en het Veerse Meer weer bruist van het leven.

Een toekomst waarin de Zeeuwse natuur een stem heeft, een stem om mee te kunnen praten over hoe we omgaan met onze planeet, een stem voor dieren, natuurgebieden en wateren in onze provincie.

 

Wij kwamen samen om onze stem te laten horen, waar geef jij een stem aan?

Tags:

Meer weten?