Ommegang: 14 zonsopkomsten in het Zeeuwse landschap

Ommegang: 14 zonsopkomsten in het Zeeuwse landschap

Het Zeeuwse landschap is een bron van inspiratie, een plek om rust te vinden, vrijheid te beleven, je verbonden te voelen met de natuur in onze provincie. Kortom, een landschap om van te genieten en om te koesteren. ZMf wil jou meenemen door dit landschap in de korte kunstzinnige film Ommegang.

Aanleiding

Voorvrouw Ira von Harras trok twee weken over de Zeeuwse eilanden en door Zeeuws-Vlaanderen, te voet! Ze wilde wel eens van dichtbij ervaren wat het Zeeuwse landschap haar te bieden heeft. Vergezeld van verschillende bijzondere mensen en leermeesters, zoals een boswachter, een natuurgids en mensen met een uitzonderlijke passie voor het landschap, trok zij van Schouwen-Duiveland naar Zeeuws-Vlaanderen. Deze reis vol ontdekkingen, verwonding, stilstaan, bewust worden, aandachtig luisteren en muziek vormden de aanleiding voor een kunstzinnige vertelling over de natuur en het landschap in Zeeland in al haar kleuren.

Eigenzinnig

Kunstenaars Eduard Walhout en Broeder Dieleman maakten voor ZMf de korte film Ommegang; een eigenzinnig beeldverhaal van de wandeling die Ira von Harras maakte over de Zeeuwse eilanden. ZMf koos voor deze creatieve vorm, omdat we ervan overtuigd zijn dat kunst de kracht in zich heeft om de waarde van de natuur op mensen over te brengen, zodat ze de juiste keuzes zullen maken in hoe ze met hun omgeving omgaan. Ommegang brengt je in vervoering. Doet je beseffen wat voor parel onze Zeeuwse natuur eigenlijk is.

 

Ommegang: 14 zonsopkomsten in het Zeeuwse landschap

Vertoning

Ommegang is eerder al vertoond tijdens het kleinschalige festival Ommegang Samenzijn in fort Rammekens in Ritthem. Ook werd de film getoond tijdens het festival EEF op Noord-Beveland. Maar de film wordt ook gedraaid tijdens kunstroutes of andere culturele evenementen. Wil jij ook Ommegang vertonen? Stuur ons even een berichtje, dan kijken we samen of Ommegang geschikt is voor jouw idee.

Vragen of tips?