Nagenieten van Ommegang Samenzijn

21 oktober 2019

Nagenieten van Ommegang Samenzijn

De schemer ontbrandt lichtjes op de Schelde; schepen, steden, smederijen van de economie. Op het schor in de werkhaven roept een scholekster. Aan de andere kant van de dijk slingert een fonkelend pad door het bos tot aan de poort. Hoge deuren staan gastvrij open. Je stapt er binnen. Dikke muren omarmen eeuwenoude geborgenheid. Hoe bijzonder is het dat het fort en de natuur eromheen ons nu de unieke locatie biedt voor een intiem feest, Ommegang Samenzijn.

Korte film Ommegang

In deze magische nachtelijke setting vond op zaterdag 12 oktober Ommegang Samenzijn plaats in fort Rammekens bij Ritthem. We vierden op een laagdrempelige manier de officiële première van de kunstzinnige film Ommegang die filmmaker Eduard Walhout voor ZMf maakte. De film vertelt het verhaal van 14 zonsopkomsten in het inspirerende Zeeuwse landschap tijdens de wandeling die Ira von Harras, directeur van ZMf, eerder maakte.

Dank je wel

Het besloten feest werd speciaal georganiseerd als dankbetuiging aan trouwe leden, lidorganisaties en andere belangrijke en dierbare relaties van ZMf. Zo’n 100 genodigden genoten van de feestelijke sfeer in het nachtelijke fort. Ze bezochten de film Ommegang in het hoofdbastion van het fort en hoorden hoe het kunstwerk tot stand kwam, ze luisterden naar een optreden van Broeder Dieleman met zijn gast artiest Baby Dee en namen onder leiding van een gids een kijkje in en op het fort, met een uniek uitzicht over de donkere Schelde en het achterland van Walcheren. Daarna ging de bar open en was er nog meer gezelligheid en muziek op de binnenplaats.

Weinig middelen

Een gezellig en bruisend duurzaam feest hoeft niet duur te zijn. Dat vindt ZMf, en dat is met Ommegang Samenzijn maar weer bewezen! Met weinig financiële middelen wisten we, dankzij de warmte waarmee de bezoekers gehoor gaven aan onze uitnodiging voor het feest, het enthousiasme van de vele vrijwilligers uit onze achterban, filmmaker Eduard Walhout en zanger Broeder Dieleman en de steun van onze sponsors, een onvergetelijk feestje te geven.

Ommegang Samenzijn werd gesteund door Stichting Staats Bosbeheer, De Ketchupfabriek, Kantoorhandel Weststrate, De Ketchupfabriek en Remaco Multimedia.

Foto’s: Leon van den Boomgaard

Tags: