ZMf op duurzaamheidsfestival ZLND2050

ZMf op duurzaamheidsfestival ZLND2050

Op zaterdag 24 september vindt de tweede editie van het festival ZLND2050 plaats op het Siloterrein aan de Kleverskerkseweg in Middelburg. En ZMf is ook weer van de partij! Op het festival ontdek je waar we staan op weg naar een duurzaam, CO₂-vrij Zeeland, kom je mensen tegen die daaraan werken én jou kunnen helpen dat ook te doen. Op jouw eigen manier en met jouw eigen mogelijkheden.

15 september 2022

ZLND2050 biedt tussen 12.00 en 21.00 uur een uitgebreid programma met presentaties en workshops die je inspireren om duurzamer te wonen en te leven. Er doen meer dan 40 deelnemers mee. Het programma draait om bouwen, eten en drinken (‘food’) en kleding en leven (‘lifestyle’). Je vindt er de eerste Zeeuwse ‘BioBouw Markt’, kraampjes met verantwoord eten uit de regio, duurzame kleding uit Zeeland, muziek, foodtrucks en avontuurlijke activiteiten voor kinderen. ZMf is aanwezig met de foodtruck die is aangesloten bij de Good Food Club. Het jongerenprogramma Finding Roots is er ook met een fototentoonstelling die werd gemaakt in samenwerking met kunstenaar en fotograaf Rem van den Bosch.

ZLND2050 maakt duurzaam leuk

Zeeland wil in 2050 CO₂ vrij zijn. Klimaatdoelen zijn serieuze kost en liggen veel mensen zwaar op de maag. Maar dat is niet nodig als je er een sport van maakt. ZLND2050 helpt je daarbij. Door verrassende demonstraties, inspirerende workshops en verhelderende presentaties. Op één dag kom je in een feestelijke festivalsfeer meer te weren dan in een week achter je laptop.

ZLND2050 gaat ook over bouwen en verbouwen

Je huis écht duurzaam isoleren zonder dat je in een plastic zak hoeft te wonen. Bouwen met een minimale CO₂-uitstoot. Eco-vriendelijk verbouwen van vakantiehuisjes.

ZLND2050 gaat ook over eten en drinken

Mooi eten met zeewier en zout uit Zeeland. Eindelijk weten waar je verantwoord gevangen vis kunt vinden. Ontdekken dat je streekeigen biologische boodschappen thuis bezorgd kunt krijgen.

ZLND2050 gaat over kleding en leven

De betaalbare en super duurzame kleding vinden die Lara Zwaan in Middelburg maakt. Hoe Bib’s wasbare luiers herintroduceerde en je nu helpt aan wat goed is voor je kind én de natuur. Waar je een betrouwbare tweedehands telefoon kunt kopen, leuke kleding kunt huren en spullen kunt laten repareren die je anders weg zou gooien.

ZLND2050 biedt nog veel meer!

ZLND2050 biedt daarnaast nog veel meer! Kijk ook eens op ZLND2050.nl. Daar vindt je interviews met Zeeuwen die op hun eigen manier bijdragen aan een duurzaam, CO₂-vrij Zeeland. Zij zijn ook beschikbaar voor een interview met jou. Daarnaast brengen wij je graag in contact met een of meer van de mensen die een bijdrage leveren aan het programma van ZLND2050. Elk van hen heeft een verhaal dat kan inspireren.

Organisatie

ZLND2050 wordt georganiseerd door Thys + Gutberlet architectuur en Rothuizen architecten en adviseurs.

Nominatie voor SDG Award

Het ZLND2050 festival is genomineerd voor de SDG Award! Deze award wordt uitgereikt aan baanbrekende initiatieven met lef die het behalen van de klimaatdoelstellingen in 2050 willen helpen versnellen. Kijk voor meer informatie op www.sdgactionday.nl

Tags:

Vragen of tips?