Tips voor de Toekomst: Zeeuwse ondernemers werken steeds meer met oog voor de toekomst

Tips voor de Toekomst: Zeeuwse ondernemers werken steeds meer met oog voor de toekomst

Ondernemers in Zeeland merken steeds meer dat oog hebben voor je omgeving positief voor hen uitwerkt. Recreatieondernemers zien dat hun gasten meer willen dan alleen een mooie accommodatie of kampeerplek met veel faciliteiten, ze geven de voorkeur aan een natuurlijke groene omgeving en waarderen hun bezoekadres hoger wanneer deze concreet laat zien actief bezig te zijn met verduurzaaming. Ook in de mobiliteitsector loont het om duurzamer te gaan werken. Het bespaart vaak geld en geeft je imago als werkgever een positieve boost. ZMf verzamelde, in samenwerking met diverse partners, voor deze sectoren hele praktische en laagdrempelige tips voor een duurzamere bedrijfsvoering.

25 januari 2022

Geen moeilijke en dure maatregelen, nee juist niet! ZMf maakte een overzicht van hele haalbare en makkelijk uitvoerbare tips die ondernemers kunnen helpen om dingen structureel te veranderen bij hen in het bedrijf en daarmee hun steentje bij te dragen aan een beter klimaat. En als heel veel ondernemers dat doen, maakt dat een groot verschil.

Kies de tips die bij jou passen

Iedereen onderneemt op zijn eigen manier. Kies daarom die tips die bij je bedrijf passen en ga daarmee aan de slag. En vergeet niet: ook kleine stappen doen ertoe! Vertel wat je doet om het klimaat en de biodiversiteit te helpen en vooral ook waarom. De reacties zijn vaak heel erg positief en werken aanstekelijk.

Concrete voorbeelden

De Tips voor de Toekomst geven handvatten om slimmer om te gaan met bijvoorbeeld energie, mobiliteit en (bouw)materialen. Bovendien haken ze op elkaar in. Bij iedere tip vind je een stappenplan, handige tools en concrete voorbeelden van ondernemers die er al mee aan de slag zijn gegaan. Doe er ideeen mee op en leer van hun ervaringen.

Tips voor de Toekomst voor mobiliteit

De Tips voor de Toekomst voor mobiliteit werden door ZMf samengesteld in samenwerking met Provincie Zeeland, Zeeuws Energieakkoord en Duurzame Mobiliteit Zeeland. Ze focussen op de aanpak van mobiliteit bij bedrijven.

Bekijk de Tips voor de Toekomst voor mobiliteit

Tips voor de Toekomst voor recreatie

De Tips voor de Toekomst voor recreatie werden door ZMf samengesteld in samenwerking met Provincie Zeeland, Impuls Zeeland, Hiswa Recron en In Het Groen. Ze richten zich op verduurzamingsstappen bij recreatieondernemers.

Bekijk de Tips voor de Toekomst voor recreatie

Tags:

Vragen of tips?

Profiel Gabi Sinke

Gabi Sinke

Communicatiecoördinator