Verduurzamen, nu voor grote én kleine VvE’s financierbaar

Verduurzamen, nu voor grote én kleine VvE’s financierbaar

Voor de bewoners en het bestuur van VvE (Vereniging voor Eigenaren) complexen in Zeeland is er een informatiebijeenkomst georganiseerd over de financieringsmogelijkheden voor verduurzaming van het complex/ appartement voor grote en kleine VvE’s. Deze bijeenkomst vond plaats op dinsdagmiddag 24 januari 2023 van 13.00 – 16.30 uur in ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. Energie Servicepunt Zeeland (samenwerking tussen ZMf, Zeeuwind en Zeeuws Klimaatfonds) organiseerde deze bijeenkomst in samenwerking met Provincie Zeeland en vier grote gemeenten, om bewoners op weg te helpen in de energietransitie.

10 januari 2023

Aanbod energiebespaarleningen uitgebreid

Het Nationaal Warmtefonds heeft per 1 december haar aanbod in Energiebespaarleningen uitgebreid. Ook voor kleine VvE’s zijn er nu financieringsmogelijkheden voor hun verduurzamingsplannen. Het gaat om VvE’s tussen twee en acht wooneenheden. De regeling voor kleine VvE’s is vrij eenvoudig, zodat zij snel kunnen starten met de uitvoering van hun plannen. Omdat de leningen kleiner zijn en de verduurzaming minder complex hoeft de kleine VvE geen maatwerk energieadvies, meerjarenexploitatiebegroting of meerjarenonderhoudsplan in te dienen. Dit kwam uitgebreid aan bod. Ook particuliere eigenaar-bewoners van VvE’s vanaf acht wooneenheden kunnen nog steeds bij het Nationaal Warmtefonds terecht voor verantwoorde en betaalbare financiering voor verduurzaming. Ook zij waren welkom op 24 januari.  

Urgentie om te verduurzamen

De wil om te verduurzamen is er vaak wel, maar als Vereniging van Eigenaren (VvE) loop je soms vast als blijkt dat er te weinig geld in kas zit om de plannen te bekostigen. En waar kan je precies terecht voor financiering en wat betekenen die kosten voor de bewoners? Vragen die steeds dringender worden door de stijgende energiekosten. Ook stelt het Zeeuwse Energie Akkoord dat in 2045 alle woningen energieneutraal moeten zijn. Redenen dus om als VvE je nu in te zetten op energiebesparing en duurzame energie in jouw appartementencomplex. 

Voor grote én kleine VvE’s

Tijdens de bijeenkomst voor grote én kleine VvE’s gaven we antwoorden op alle vragen en boden we informatie over de financieringsmogelijkheden voor verduurzaming binnen jouw VvE. Ook kwamen tips aan bod over hoe je je VvE motiveert om mee te doen aan de energietransitie en gaven we inspirerende voorbeelden. 

Meer weten

Wil je meer weten over wat het programma was van deze bijeenkomst? Kijk dan hier.
Bekijk hieronder de presentaties:

Subsidie en financieringsmogelijkheden voor Kleine VvE’s
door Fiona Hamberg (Nationaal Warmtefonds)

Subsidie en financieringsmogelijkheden voor grote VvE’s
door Fiona Hamberg (Nationaal Warmtefonds)

Wat zijn de eerste stappen van verduurzaming
door Jaap van Veggel (Marsaki)

Inleiding en van hoe willen we verder in 2023
door Albert de Bruijn (ZMf)

Geef je wensen aan

Geef hieronder je wensen aan als VvE voor 2023

Mijn wensen doorgeven

Tags: