Podcast Zeeuwse Zichtlijnen: met Marc Argeloo door Rammegors

Podcast Zeeuwse Zichtlijnen: met Marc Argeloo door Rammegors

ZMf lanceert een nieuwe serie podcasts in het kader van Zeeuwse Zichtlijnen. Zeeuwse Zichtlijnen is een format van ZMf, waarin we met aandacht luisteren naar en praten met frisdenkers, veruit kijkers en deskundigen. Het thema dit keer is ‘Schone Rivieren’. In deze editie gaan we in op vragen als: Wat is een schone rivier? Waarom zijn rivieren van levensbelang? En hoe maken we ze gezond?

11 januari 2024

Tekst en media 470 x 350 Podcast Zeeuwse ZichtlijnenDe eerste aflevering van de podcast van Zeeuwse Zichtlijnen staat online! Mariët Overdiep loopt met Marc Argeloo door natuurgebied de Rammegors, tussen Tholen en Sint Philipsland.

Marc is natuurhistoricus, ecoloog en schrijver. In zijn boek ‘Natuuramnesie’ schrijft hij over het fenomeen ‘shifting baseline syndrome’: de kennis van de rijkdom van de natuur verdwijnt uit ons collectieve bewustzijn. Hij pleit bijvoorbeeld voor een grotere rol van historisch en archeologisch onderzoek in de ecologie.

Wat kan de historie ons leren over schone rivieren?

Naar de podcast

Meetup

Op donderdag 11 april 2024 vindt de Zeeuwse Zichtlijnen Meetup plaats. Tijdens deze meetup ontmoeten we elkaar om het net op te halen na alle gesprekken uit de podcast en om daarover verder te praten. Samen nadenken over vragen als: wat uit de gesprekken zet ons aan het denken? Hoe kunnen we in Zeeland concreet aan de slag met ideeën of vraagstukken die uit de gesprekken naar voren komen?

Kom luisteren, vragen stellen en meepraten tijdens het panelgesprek en het interactieve programma. Dit alles in een informele setting met een hapje en een drankje en met uitzicht op de Westerschelde!

Datum: donderdag 11 april 2024

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Locatie: Brasserie de Landing, Baarland

Aanmelden

Aanmelden voor de meetup kan via onderstaande knop.
Wacht niet te lang, want de beschikbare plaatsen zijn beperkt!

Aanmelden voor de Meetup

Tags: