Podcast Zeeuwse Zichtlijnen met Li An Phoa

Podcast Zeeuwse Zichtlijnen met Li An Phoa

ZMf lanceert een serie nieuwe afleveringen in de Zeeuwse Zichtlijnen podcast. Zeeuwse Zichtlijnen is een format van ZMf, waarin we met aandacht luisteren naar en praten met frisdenkers, veruit kijkers en deskundigen. Het thema dit keer is ‘Schone Rivieren’. In deze editie gaan we in op vragen als: Wat is een schone rivier? Waarom zijn rivieren van levensbelang? En hoe maken we ze gezond?

8 februari 2024

Tekst en media 470 x 350 Podcast Zeeuwse ZichtlijnenDe derde aflevering van de podcast van Zeeuwse Zichtlijnen 2024 staat online! Dit keer wandelen we met ecoloog en filosoof Li An Phoa door de Amsterdamse Waterleidingduinen. Hier komt het water van verschillende rivieren samen en ligt te wachten tot wij het kunnen gebruiken.

Voor Li An zijn schone rivieren een levensdoel geworden. Ze heeft samen met Maarten van der Schraaf het boek Drinkbare rivieren geschreven. Ze wandelt voor bewustwording en verbinding met de rivierfamilie en doet vormen van burgeronderzoek.

Hoe zouden wij weer echt samen kunnen leven op een gezonde manier met schoon water als basis? En hoe kunnen we bijdragen aan een drinkbare rivier?

Naar de podcast

Meetup

Op donderdag 11 april 2024 vindt de Zeeuwse Zichtlijnen Meetup plaats. Tijdens deze meetup ontmoeten we elkaar om het net op te halen na alle gesprekken uit de podcast en om daarover verder te praten. Samen nadenken over vragen als: wat uit de gesprekken zet ons aan het denken? Hoe kunnen we in Zeeland concreet aan de slag met ideeën of vraagstukken die uit de gesprekken naar voren komen?

Kom luisteren, vragen stellen en meepraten tijdens het panelgesprek en het interactieve programma. Dit alles in een informele setting met een hapje en een drankje en met uitzicht op de Westerschelde!

Datum: donderdag 11 april 2024

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Locatie: Brasserie de Landing, Baarland

Aanmelden

Aanmelden voor de meetup kan via onderstaande knop.
Wacht niet te lang, want de beschikbare plaatsen zijn beperkt!

Aanmelden voor de Meetup

Tags: