Maak kans op de Kringlogo-prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief in Zeeland

Maak kans op de Kringlogo-prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief in Zeeland

Ben jij betrokken bij een bewoners- of burgerinitiatief dat actief is op het gebied van circulariteit? Ding dan mee naar de prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief van Zeeland. Je wint hiermee een jaar lang gebruik van het Kringlogo, hét label van de Natuur- en Milieufederaties voor circulaire toppers. Dit logo geeft jouw initiatief een boost en krijgt daarmee ook regionale en landelijke publiciteit. Bovendien krijgt de winnaar van de prijs een symbolische steun in de rug met een cheque van 100 euro.

21 november 2023

Bewoners- of burgerinitiatief

Circulaire projecten die door burgers of bewoners worden opgezet zijn ontzettend belangrijk en op andere waarden gericht dan alleen opbrengst in geld. Het gaat om waarden zoals het slimmer kiezen, langer gebruiken, beter doorgeven of nuttiger weggooien van producten. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor het delen en repareren van spullen. Of ervoor zorgen dat voedsel in een lokale, gesloten kringloop komt. Recycle artikelen en voorkom dat ze afgedankt worden.Kringlogo logo 2023

In de spotlight

De beste ideeën komen vanuit de samenleving, van mensen zoals jij! De creativiteit en energie die daarvan uitgaat is enorm. Door elkaar te helpen en samen aan de slag te gaan met circulaire ideeën, ontstaat een krachtig voorbeeld voor anderen om bij aan te sluiten. ZMf zet daarom graag circulaire burgerinitiatieven in de spotlight tijdens de week van de Circulaire Economie. Doe je mee?

Meld je initiatief aan

Wil je jouw project opgeven of ken je een burgerinitiatief bij jou in de buurt, vul dan de volgende vragen in en stuur het naar info@zmf.nl.

  • Wat is de naam van het initiatief?
  • Wie is de contactpersoon?
  • Kan je één of twee voorbeelden noemen van circulaire activiteiten van het initiatief?
  • Wat maakt dit initiatief zo succesvol?
  • Wanneer is het initiatief gestart?
  • Met wie of welke partijen wordt het initiatief uitgevoerd?
  • Wordt het initiatief geheel door vrijwilligers uitgevoerd?
  • Waarom kan het initiatief dit steuntje in de rug goed gebruiken?

Prijsuitreiking

Zorg dat je aanmelding vóór vrijdag 9 februari 2024 bij ons binnen is. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Week van de Circulaire Economie. De landelijke campagneweek Week van de Circulaire Economie loopt van 11 tot en met 16 maart 2024 en is bedoeld om zoveel mogelijk mensen mee te nemen in de transitie naar een circulaire economie.

De Kringlogo prijs is een initiatief van de gezamenlijke Natuur en Milieufederaties.

Tags: