CitySeeds beste circulaire burgerinitiatief van Zeeland!

CitySeeds beste circulaire burgerinitiatief van Zeeland!

CitySeeds wint de prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief van Zeeland. Deze aanmoedigingsprijs is in het leven geroepen door Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) en werd heel toepasselijk uitgereikt in de Week van de Circulaire Economie. CitySeeds mocht een prachtige circulaire bokaal, gemaakt van resthout, in ontvangst nemen. Daarnaast mogen zij een jaar lang het speciaal voor hen ontworpen Kringlogo voeren.

10 februari 2022

Er waren in totaal in heel Nederland maar liefst 33 nominaties voor de burgerinitiatievenprijs. Stuk voor stuk inspirerende initiatieven! Toch kon er in elke provincie maar één de winnaar zijn. CitySeeds kwam in Zeeland als beste initiatief uit bus. ‘Cityseeds laat met het prachtige voorbeeld van het compostbakken project zien hoe mooi een circulair initiatief kan bijdragen aan sociale cohesie in de wijk’, aldus de jury. Het compostbakkenproject haalt huis-aan-huis compostbakken op en brengt die vervolgens naar de moestuin van Cityseeds. Hier verbouwen vrijwilligers groenten en fruit om weer uit te delen aan mensen in de wijk. Ran Kok mocht de circulaire bokaal namens CitySeeds in ontvangst nemen. ‘We zijn supertrots en vereerd dat we deze prijs mogen ontvangen. We hopen dat we hiermee meer mensen inspireren en warm zullen maken om te helpen of ook aan de slag te gaan’.

Kringlogo

KringlogoDe mooie wisseltrofee prijkt een jaar lang op de tuin van CitySeeds. Volgend jaar is een ander initiatief aan de beurt. Ook mag CitySeeds een jaar lang het zogenaamde kringlogo voeren. De Natuur en Milieufederaties lieten dit logo ontwerpen speciaal voor het winnende burgerinitiatief. Met dit logo kunnen zij een jaar lang laten zien dat zij het meest circulaire initiatief zijn van Zeeland en anderen inspireren om ook met circulaire economie aan de slag te gaan!

In het zonnetje

De omslag richting een circulaire economie is er een die helaas niet vanzelf gaat. Daar hebben we inwoners voor nodig die het lot in eigen handen nemen. Die niet afwachten, maar de verandering die ze zo graag willen zien zelf bewerkstelligen. Zeeland kent gelukkig al heel wat van deze circulaire inwoners, waarvan sommigen zelfs hun eigen burgerinitiatief hebben opgezet. Deze circulaire initiatieven wil ZMf graag extra in het zonnetje zetten in de week van de circulaire economie. Vandaar dat zij een prijs voor het meest circulaire burgerinitiatief in het leven hebben geroepen. De prijs wordt ook in zeven andere provincies uitgereikt.

Tags: