Nacht van de Nacht 2020 ONLINE

Nacht van de Nacht 2020 ONLINE

24 oktober 2020

  • Organisatie: ZMf

Let op:

Naar aanleiding van de huidige situatie rondom het Coronavirus en de afgekondigde maatregelen door premier Rutte hebben de Natuur en Milieufederaties besloten om tijdens de Nacht van de Nacht van zaterdag 24 oktober geen fysieke activiteiten, bijeenkomsten en evenementen in het donker te organiseren.

Lees het nieuwsbericht

 

Ieder jaar tijdens de Nacht van de Nacht worden door heel Nederland z’on 520 evenementen georganiseerd waar meer dan 45.000 mensen van genieten. Aan die evenementen werken ruim 400 organisaties mee, zoals sterrenkijk- en wandelverenigingen, natuurorganisaties, boswachters, natuurfotografen, horecagelegenheden. Ook gemeenten en bedrijven doen mee en doven of dimmen hun bedrijfsverlichting om de nacht tijdens de Nacht van de Nacht weer echt nacht te laten zijn. De Nacht van de Nacht heeft prominente ambassadeurs zoals Vincent Bijlo, André Kuipers, Sacha de Boer, Anita Witzier en Govert Schilling die het belang van een donkere nacht onderschrijven.

Waar is het nog donker in Nederland?

Want waar is het nog donker in Nederland? Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Al dat licht in de nacht zorgt ervoor dat we nauwelijks nog de sterrenhemel kunnen zien en het verstoort het ritme van (nacht)dieren en mensen. Veel verlichting op of van gebouwen is ’s nachts zinloos. Denk bijvoorbeeld aan reclameverlichting langs wegen waar bijna niemand ’s nachts over rijdt. Dat kan anders! Nieuwe technieken in verlichting kunnen daarbij helpen, door te dimmen tijdens de nacht of alleen aan te gaan als daar noodzaak voor is. Bovendien besparen die technieken veel energie en geld.

Nacht van de Nacht 2020

Op zaterdag 24 oktober 2020 organiseren de Natuur- en Milieufederaties weer de Nacht van de Nacht. Traditioneel op de laatste zaterdagavond en -nacht van oktober, waarop de klok een uur teruggaat en de nacht een uur langer is.
We gaan er op dit moment vanuit dat de maatregelen rondom het coronavirus tegen die tijd weer voldoende mogelijkheden bieden om samen al dan niet met gepaste afstand de schoonheid van de nacht te kunnen ervaren. Wanneer dit niet het geval is, zullen we dit tijdig communiceren.

Dit jaar wordt er extra aandacht gevraagd voor het slimmer en duurzamer omgaan met kantoor- en bedrijfsverlichting.

Doe mee met jouw organisatie

Gemeenten, bedrijven, organisaties! Doe ook mee met de Nacht van de Nacht op zaterdag 24 oktober. Dim of doof je verlichting op straat of op en in gebouwen en geef zo het goede voorbeeld om lichthinder tegen te gaan.

Bij mij gaat het licht ook uit

Heb je zelf een leuk idee voor een nachtelijke activiteit in het kader van de Nacht van de Nacht, meld jullie activiteit dan aan.

Mijn activiteit aanmelden

Doe jij ook mee?

Iedereen kan tijdens de Nacht van de Nacht de lichten uit doen. Help jij ook mee in en rond je huis de nacht donker te maken?
En kom genieten van de vele activiteiten tijdens de Nacht van de Nacht. Er is voor jong en oud van alles te doen; van wandelingen, nachtpoëzie tot fotoworkshops of dineren in het donker.

Meer weten?

Wil je weten wat in jouw omgeving wordt georganiseerd aan Nacht van de Nacht activiteiten, klik hier.

Terug naar agenda

Nacht van de Nacht 2020 ONLINE

Middelburg, Netherlands