Symposium ‘De stem van de toekomst’

Symposium ‘De stem van de toekomst’

4 november 2023
13.00 uur - 17.00 uur

  • Organisatie: ZMf, Challenge 2050

Het betrekken van en luisteren naar de stem van de toekomst: het is cruciaal bij het aanpakken van de uitdagingen van deze tijd. Van de jongeren die nu opgroeien in onzekerheid, maar ook de generaties die nog geboren moeten worden. Zij kunnen (nog) niet meepraten. En dat terwijl de keuzes die wij vandaag maken bepalen in welke wereld zij groot worden.  

Tijdens het symposium komen mensen aan het woord die zich bezighouden met de vraag: ‘Hoe geven we de toekomst een stem?’. Van jonge experts tot bezorgde grootouders, ieder doet het op diens eigen manier. Voorbeelden zijn er te over: een toekomststoel, een lobbyorganisatie voor en door jongeren of een plekberaad.

Aan het eind van de middag geven we het woord aan de deelnemers van Challenge 2050: jonge Zeeuwen die graag hun droom voor Zeeland in 2050 met jullie delen. Na hun plenaire presentaties, kun je met hen in gesprek op de informatiemarkt. Op deze markt kom je ook HZ studenten tegen, die delen hoe zij, met hun schoolprojecten, bezig zijn met het Zeeland van de toekomst.

Ben je erbij? 

Aanmelden

Praktische informatie

Datum: zaterdag 4 november 

Tijd: 13:00 – 17:00 

Locatie: Zeeuwse Bibliotheek, foyer 

Toegang is gratis. Het aantal plekken is beperkt, dus geef je snel op! 

Over Challenge 2050

Tijdens Challenge 2050 hebben 15 jongeren zich gebogen over één vraag: hoe zou jij willen dat Zeeland er in 2050 uitziet? Dat onderzochten ze voor het thema dat zij interessant vonden: economie, participatie, samenleven met water en voeding.  

Het symposium is een co-productie van Zeeuwse jongeren en de ZMf, met gasten als het Ministerie van de Toekomst, de HZ, Lab Toekomstige Generaties en de Jonge Klimaatbeweging. Geïnteresseerden, jong en oud, zijn welkom om te luisteren naar en mee te praten over het belang van de stem van de toekomst en droombeelden voor Zeeland in 2050.

Meer weten over Challenge 2050

Bekijk het project

Terug naar agenda

Symposium ‘De stem van de toekomst’

Kousteensedijk 7, Middelburg, Netherlands