Expositie jongeren Finding ROOTS met #7 op ZLND2050

Expositie jongeren Finding ROOTS met #7 op ZLND2050

24 september 2022

  • Organisatie: Finding Roots en ZMf

 ‘Is wat ik doe ook goed voor 7 generaties na mij?’

Die vraag stellen de jongeren van Finding Roots zichzelf en jou. Ze vragen aandacht voor deze vraag met hun foto expositie tijdens het duurzaamheidsfestival ZLND2050. De foto’s werden gemaakt in het kader van het kunstproject #7 (Seven Generations) van Rem van den Bosch.

Finding ROOTS met Seven Generations foto's en boodschappen aan waslijn

Seven generations

Kunstenaar en fotograaf Rem van den Bosch liet zich voor het kunstproject #7 inspireren door het gedachtengoed van de Haudenosaunee, een inheems volk uit Noord-Amerika. Zij dragen uit dat wij de wereld ‘slechts’ in bruikleen hebben. Ze geloven dat we bij iedere politieke en maatschappelijke beslissing die we nemen, moeten bedenken wat de consequenties ervan zullen zijn voor onze kinderen in de komende zeven generaties. De reis die Rem maakte en zijn onderzoek resulteerde in een foto-expositie en documentaire #7.

Rem startte ook de social media campagne #7 om meer bewustzijn te creëren over onze impact op de aarde. Afgelopen voorjaar werkte hij met de jongeren van Finding ROOTS aan een nieuwe fotoserie. Centraal stond de vraag ‘Is wat ik doe ook goed voor zeven generaties na mij?’ Hun ideeën, opvattingen en gevoelens legde Rem van den Bosch vast op beeld. De foto’s waren eerder op festival EEF te zien. In navolging trekken de jongeren van Finding ROOTS naar ZLND2050. Naast de expositie #7 worden de festivalbezoekers door de jongeren zelf ook op de foto gezet met de vraag  ‘Is wat ik doe ook goed voor 7 generaties na mij?’.

Finding ROOTS met Seven Generations jongere met getal 7

Samen impact maken

Finding ROOTS is een actieprogramma voor Zeeuwse jongeren over authentiek leiderschap en duurzaamheid. Het programma focust op positieve verandering, samen leren en werken aan een duurzame toekomst.

Finding ROOTS is een coproductie van ZB Bibliotheek van Zeeland en ZMf in samenwerking met Scalda, HZ University of Applied Sciences en Jouw Zeeland, de jongerendenktank van de Provincie Zeeland. Het project wordt mede mogelijk gemaakt de Provincie Zeeland.

Datum

Zaterdag 24 september 2022
Voor meer informatie over tijden en locatie, kijk op: ZLND2050 – Het Zeeuwse Duurzaamheidsfestival 2020

Terug naar agenda

Expositie jongeren Finding ROOTS met #7 op ZLND2050

Middelburg, Netherlands