Dieren bij mij in de buurt

Dieren bij mij in de buurt

Hé, wat staat daar nou voor dier in jouw buurt? Als je dit leest heb je een van onze dieren informatieborden gevonden. Super leuk dat je meer wil weten over dit bord en over dit dier! Dieren en planten zijn namelijk heel belangrijk, ook voor de plek waar jij woont. Als je de dieren op onze borden ook in het echt tegenkomt, is dat een heel goed teken. Het betekent dat jouw buurt een goede plek is voor natuur. En met veel groen kan je woonwijk beter tegen de problemen van klimaatverandering, zoals hitte, droogte of juist tegen hevige regenbuien. Klik hieronder op het dier waar je meer over wilt weten. We geven je ook tips over hoe je dit dier ook bij jouw in de buurt krijgt!

Kom naar de Planten(ruil)markt in Westerzicht

 

Plant planten biodiversiteit

 

Wij willen jou graag helpen om van Westerzicht een groene oase te maken. Planten en bomen zijn heel belangrijk voor de biodiversiteit. Met biodiversiteit bedoelen we hoeveel dieren en planten en hoeveel verschillende soorten dieren en planten in een gebied voorkomen. Zijn er veel soorten dieren en planten, dan heb je een rijke biodiversiteit. Om veel insecten en andere diertjes naar jouw buurt te lokken, kun je het beste kiezen voor plantensoorten die van oudsher in Nederland voorkomen. Die geven de dieren het voedsel en schuilplekken die het beste bij ze past.

Door (meer) plantjes in je tuin te zetten, help je je buurt verder vergroenen. Dat is niet moeilijk; wip er een paar tegels of stenen uit en planten maar!
Hoe je aan die plantjes komt? Die kun je halen en of ruilen met buurtbewoners op de Planten(ruil)markt.

De planten(ruil)markt is op zaterdag 22 juni van 10 tot 12 uur (na)bij het fitness gebouwtje op nr 388.

PS: Heb je ideeën voor andere groene activiteiten die we in de wijk kunnen organiseren? Laat het mij, Anouk, weten via aguilliet@zmf.nl of 06-40893435.

De borden met dieren in jouw buurt zijn daar gezet voor het project Klimaatadaptatie Zeeland.