Energiebesparing door Zeeuwse sportverenigingen

Energiebesparing door Zeeuwse sportverenigingen

Wist je dat je als sportaccommodatie vaak veel energie kunt besparen? De mogelijkheden om energie te besparen en zelf op te wekken zijn ook steeds eenvoudiger en betaalbaarder geworden. Om sportclubs te stimuleren daadwerkelijk aan de slag te gaan met energiebesparing en energieopwekking werd in 2016 en 2017 het project ‘Energiebesparing door Zeeuwse sportverenigingen’ uitgevoerd. De Zeeuwse gemeenten en het Energieservicepunt Zeeland werkten samen in dit project om sportverenigingen te informeren en te ondersteunen bij het realiseren van hun energie-ambities.

Energierekening is stevige kostenpost

De energierekening vormt vaak een stevige en jaarlijks terugkerende kostenpost op de begroting van de sportvereniging. Geen wonder dat steeds meer sportclubs serieus werk maken van het energiezuinig maken van hun accommodatie. Ook in Zeeland hebben verschillende sportverenigingen al met succes stappen gezet om hun energieverbruik aan te pakken. Van de ervaringen van deze pioniers kunnen andere verenigingen veel leren.

Hulp bij verduurzamen van jouw voetbalvereniging!

Vanaf september 2019 loopt een nieuw project voor de verduurzaming van voetbalverenigingen met sportaccommodaties. Hierin werkt Energieservicepunt Zeeland samen met DeGroeneClub, een initiatief van de KNVB. DeGroeneClub biedt een volledig traject om Nederlandse voetbalclubs te helpen met verduurzamen. DeGroeneClub is in eerste instantie opgericht voor voetbalverenigingen, maar er wordt inmiddels ook met andere sportbonden gesproken over de mogelijkheden om dit concept ook uit te rollen bij de verenigingen van andere sporten.

 

Foto Energiebesparing door Zeeuwse sportverenigingen

 

Sportaccomodatie van het jaar

Wist je dat de voetbalvereniging in Wolfaartsdijk in 2020 de titel ‘Sportaccomodatie van het jaar’ heeft gewonnen? Dit mede door alle maatregelen die de vereniging nam om te verduurzamen. Dat loont dus op alle vlakken!
Lees het artikel

 

Meer weten?

Voor informatie of vragen kun je contact opnemen met Ad Phernambucq via info@zeeuwsklimaatfonds.nl of via ZMf projectleider Melissa Ernst.

Tags:
Profiel Melissa Ernst

Melissa Ernst

Projectleider Energietransitie, Biodiversiteit, Landbouw

Energiebesparing door Zeeuwse sportverenigingen is uitgevoerd door: Zeeuws Klimaatfonds, Zeeuwind en ZMf.
De bijeenkomsten van het project zijn financieel mede mogelijk gemaakt door de Energieke Samenleving; een samenwerking van de Zeeuwse gemeenten.

 

Logo's Zeewind en Zeeuws Klimaatfonds

 

 

Tags: