Bestuurslid: Winnie Versol

Winnie Versol

Winnie Versol

Ik ben geboren (in 1981) en getogen in Zeeuws-Vlaanderen, in een behoorlijk milieubewust gezin. Tijdens en na mijn studie Technische Innovatiewetenschappen aan de TU in Eindhoven heeft het avontuur me in onder andere Suriname en Tanzania gebracht. In Suriname heb ik onderzoek gedaan naar het gebruik van kwik in de kleinschalige goudwinning. In Tanzania heb ik me ingezet voor de marktontwikkeling voor zonne-energie systemen via een netwerk van kleine ondernemers. En vervolgens heb ik zo’n 8 jaar als business developer voor een Delftse start-up gewerkt. We ontwikkelden en verkochten innovatieve biogas systemen voor huishoudens in Oost-Afrika. Ik hield me onder meer bezig met subsidies en CO2-rechten.  

Begin 2020, met inmiddels een gezin met twee dochters, besloten we vanuit de randstad ‘terug’ naar Zeeland te verhuizen, naar Middelburg. De beste beslissing ooit! 

Van de energietransitie in de (sub)tropen richt ik me nu op mijn eigen omgeving. Ik werk als projectleider voor een Europees subsidieproject op het gebied van de warmtetransitie bij de gemeente Middelburg. Die kennis pas ik ook meteen toe op het verduurzamen van ons eigen huis, en het onderhouden van de tuin met als belangrijkste motto ‘onkruid bestaat niet’, wat ook veel tijd bespaard. Die tijd breng ik liever door in bijvoorbeeld een roeiboot op het Walchers kanaal.  

Het voelt als een voorrecht om hier te mogen wonen en leven. Ik wil me er daarom graag voor inzetten om onze mooie provincie in al haar rijkdom voor de toekomst te behouden.