Bestuurslid Mariët Overdiep

Mariët Overdiep

Mariët Overdiep

In de ZMf komen mijn liefde voor Zeeland en mijn diepgewortelde wens voor een mooie en duurzame wereld samen.

Ik ben Mariët. Geboren in Lochem en op mijn derde verhuisd naar Utrecht. De stad vond ik niks. Gelukkig mocht ik de weekeinden naar mijn oom en tante die een boerderij op Walcheren hadden. Tot mijn puberteit was dat mijn escape. De jeugdvakanties brachten mijn ouders, zussen en ik door in de tent op Schouwen op het terrein van de Dominiale Duinen, later de duinen bij Westenschouwen genoemd. Geen wc, geen douche, een gat in de grond voor de behoeften en een zelf geslagen waterput. Mijn liefde voor Zeeland stamt uit die tijd, hebben deze twee ankers. Toen mijn partner in 2017 een mooie baan kon krijgen bij Omroep Zeeland, heb ik geen moment getwijfeld. Weer een ‘thuis’ in Zeeland leek me fijn. Sindsdien woon ik half ik Kats.

De zorg voor onze omgeving en ons milieu zat volgens mij bij ons in de borstvoeding. Ik weet bijvoorbeeld niet beter dan dat het badwater in emmers voor het doortrekken in de wc belandde. Mijn moeder verspreidde tweedehands kleding met het schaamrood op de kaken. Dat was toen nog niet gewoon. Anti-kernenergiedemonstraties volgden. Bezetting van Borssele en Kalkar. Later werd mijn insteek meer die van de dialoog. Hoewel ik de confrontatie daar waar écht overtreden wordt, wettelijk of moreel, niet schuw.

Ik woon dus half in Kats, maar ook half in Leiden. Ik heb twee volwassen zonen. In mijn dagelijks leven ben ik journalist bij Omroep West en heb een coachingsbedrijfje. Ik hoop mijn kennis en kunde met name op het gebied van communicatie in te zetten voor een mooi en vooral duurzaam en biodivers Zeeland!