ZMf biedt voortaan ook lidmaatschap voor jongeren aan

ZMf biedt voortaan ook lidmaatschap voor jongeren aan

Jeugd heeft een speciaal plekje in het hart van ZMf. Jonge mensen zijn onderdeel van de toekomst. We werken en strijden voor een mooi en gezond Zeeland, ook of juist, voor hen. Zodat ze ook in de toekomst nog kunnen blijven genieten van hun leefomgeving. We vinden het heel erg belangrijk dat jonge mensen al vroeg leren hoe waardevol de natuur is, met alles wat erin leeft en groeit. Daarom biedt ZMf voortaan ook een jeugdlidmaatschap aan!

28 september 2021

ZMf juist ook voor jonge mensen

Jonge mensen hebben een tomeloze energie en een frisse nieuwe kijk op dingen. We kunnen veel leren van de manier waarop zij in het leven staan en hun wijze van ongecompliceerd en open denken. Vaak komen zij met out-of-the-box oplossingen voor vraagstukken die heel kansrijk zijn. Screenshot cover Wantij mei 2020Bovendien kunnen jonge mensen als geen ander hun leeftijdgenoten motiveren voor een nieuwe bewuste levensstijl die uitgaat van een evenwichtigere en eerlijkere wereld. Daarom werken we zo graag met ze samen. We betrekken jongeren bijvoorbeeld bij de energietransitie, geven ze een podium in het magazine Wantij en werken met hen in projecten als Finding ROOTS en de Raad van Inspiratie, waarin een raad van jongeren wordt aangesteld om ons structureel te adviseren. Geinteresseerd in een duurzame lifestyle en nieuwe ideeën voor een betere wereld van morgen? Word lid van onze jongeren community Enmorgendan en volg ons op Instagram en linkedIn.

 

 

“Lid worden van een vitale organisatie als ZMf is hartstikke belangrijk. Je laat ermee zien dat je natuur belangrijk vindt en je krijgt de kans om mee te denken en te werken aan een toekomst waarin jij graag wilt leven.”

Nika Scheepers

28 september 2021

Nika Scheepers: jongste lid van ZMf

Nika Scheepers is met haar 20 jaar het jongste lid van ZMf tot nu toe. Haar vader gaf haar in 2012 een lidmaatschap cadeau. Hij vond het belangrijk om natuur en milieuorganisaties te steunen uit naam van zijn kinderen. Voor Nika koos hij ZMf. Rond Nika’s 16e werd ze zich ervan bewust hoe moeilijk de natuur het heeft en hoe erg de biodiversiteit onder druk staat. Ze zag in dat er verandering nodig is en dat die snel moet komen. Ze zag toen ook in dat de natuur niet alleen het Amazonegebied of de Noordpool betreft, die we zo goed kennen van de documentaires van David Attenborough, maar dat natuur in de eigen achtertuin begint of in het plantsoentje voor je huis. Ook begreep ze dat de grote ecologische rampen in de wereld sterk samenhangen met sociale problemen. Nika: ‘Ecologische problemen bestrijden aan de andere kant van de oceaan is zinloos als je de zaken in je eigen gemeente of regio niet op orde hebt. Het verdwijnen van de grutto is net zo zorgwekkend als het verdwijnen van de panda.’ Nika is daarom heel erg blij met haar lidmaatschap van ZMf. Zo kan ze iets doen voor de natuur in haar eigen Nika Scheepers jeugdlid van ZMfregio. Ze wil zich inzetten op lokale schaal, meedenken over oplossingen voor problemen die ze tegenkomt als ze naar school fiets of naar de supermarkt. Nika vindt lid worden van vitale organisaties als ZMf hartstikke belangrijk. Jonge mensen kunnen het roer omgooien naar een betere wereld. Ze zijn de stem van de toekomst. Door lid te worden van ZMf laat je volgens Nika niet alleen zien hoe belangrijk je de natuur vindt, je krijgt ook de mogelijkheid om mee te denken en te werken aan een toekomst waarin jij graag wilt leven.

Geef een jeugdlidmaatschap cadeau!

Hoe leuk is het als je als ouder of verzorger je (klein)zoon of (klein)dochter een heel bijzonder cadeau kan geven in de vorm van een jeugdlidmaatschap van ZMf?! Want jong geleerd is oud gedaan. Het jeugdlidmaatschap is voor mensen van 12 tot 18 jaar. Jeugdleden mogen meedenken met ZMf, hun stem laten horen in de ledenvergadering en als ze het leuk vinden ook als vrijwilliger helpen bij onze acties en activiteiten. Uiteraard kunnen ze zich ook aanmelden voor een van onze jongerenprogramma’s.

Symbolisch bedrag

De contributie voor het jeugdlidmaatschap bedraagt een symbolisch bedrag van 5 euro per jaar. Voor een ‘prikkie’ sta je daarmee aan het roer staan van jouw toekomst. Wil jij dat ook? Word dan snel lid!

Lid worden van ZMf