Zeeuwse Zichtlijnen opent ogen over ecologie en biodiversiteit in Zeeland

Zeeuwse Zichtlijnen opent ogen over ecologie en biodiversiteit in Zeeland

De Zeeuwse natuur is kwetsbaar en wordt langs veel kanten zwaar beproefd en zelfs bedreigd. Toch zal ze, als we haar de kansen geven die ze verdient, terugveren en zich herstellen. Hoe we die kansen voor onze Zeeuwse natuur groter maken, daarover gaat Zeeuwse Zichtlijnen, een nieuw format van ZMf. Hierin komt ZMf met een serie podcasts over ecologie en biodiversiteit. In januari volgt de meetup waar verder gepraat wordt met deskundigen en met publiek.

24 november 2021

In Zeeuwse Zichtlijnen praten we in alle rust met frisdenkers, veruit kijkers en deskundigen. Over belangrijke thema’s die te maken hebben met de natuur in Zeeland. Dit jaar is dat biodiversiteit. We luisteren met aandacht naar hun ideeën over wat er nodig is voor een rijke biodiversiteit in onze provincie. Zo willen we heel veel mensen blijvend inspireren en motiveren om te werken aan een mooi en duurzamer Zeeland. Zeeuwse Zichtlijnen bouwt voort op het gedachtegoed van wijlen natuurbeschermer en bestuurder Thijs Kramer en de Thijs Kramerlezing, die aandacht vroeg voor een betere balans tussen economie en ecologie.

Podcasts

Het programma bestaat uit een aantal vooraf opgenomen interviews die we uitzenden als podcast, en een meetup. Voor de podcasts ontvangen we onze gasten Koos Biesmeijer, Bas Borsje, en Jori Wolf op locatie, in de mooiste natuurgebieden van Zeeland. De serie van 3 podcasts komt op 2 december 2021 online en is te beluisteren via je favoriete podcastapp.

Meetup

De meetup vindt plaats op 12 januari 2022 om 19.30 uur in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg en zal ook te volgen zijn via livestream. Tijdens deze avond praten we na over de gesprekken in de podcasts, kijken we welke lessen er te leren zijn daaruit en hoe we daarmee verder kunnen. Iedereen mag er meepraten en vragen stellen tijdens het rondetafelgesprek. Elkaar scherp houden met vragen als: Wat kunnen we met de nieuwe inzichten en ideeën specifiek voor Zeeland? We sluiten de meetup graag af met een borrel waarbij, volgens traditie, een Westmalle wordt geschonken, ter nagedachtenis aan Thijs Kramer.

Aanmelden

Aanmelden voor de meetup kan hieronder

Aanmelden voor meetup

 

Vragen of tips?

Neem contact op met Lindy Huibregtse, projectleider Zeeuwse Zichtlijnen via lhuibregse@zmf.nl of 0118 654180.

Tags: