Succesvolle bijeenkomst: ‘Energie besparen en duurzaam verwarmen in kerken/gebedshuizen!’

Succesvolle bijeenkomst: ‘Energie besparen en duurzaam verwarmen in kerken/gebedshuizen!’

Door de torenhoge energieprijzen gaat de verwarming in veel gebouwen noodgedwongen op een lagere stand. Zo ook in kerken, moskeeën, synagogen en andere gebedshuizen. Energie besparen en duurzaam verwarmen is belangrijker dan ooit. Maar waar begin je? En welke opties zijn er?

8 juni 2023

Deze vragen zijn op 6 juni beantwoord tijdens de bijeenkomst: “Energie besparen en duurzaam verwarmen in kerken/gebedshuizen”. Energiedeskundigen deelden tips en bespraken voorbeelden uit de praktijk. Bijna 40 kerken en 1 moskee bezochten deze bijeenkomst.

Gratis energiescan

Om je op weg te helpen biedt de Provincie Zeeland de kerken en andere gebedshuizen een gratis energie Quikscan aan. Dit is een checklijst met maatregelen die je kunt treffen, en in welke volgorde deze het best uitgevoerd kunnen worden. Er wordt door de energieadviseurs zoveel mogelijk maatwerk geleverd, want elke kerk /gebedshuis is anders. Met deskundig advies helpen de adviseurs je op weg met energie besparen en duurzaam verwarmen. Meer informatie over de Quikscan vind je in de presentatie onder aan deze pagina (Presentatie van Elmar de Kok van de Provincie Zeeland). Door veel interesse zijn de gratis energie Quickscans inmiddels op.

Dumava

Tijdens de bijeenkomst zijn er ook veel vragen gesteld over subsidie voor uitvoeringsmaatregelen. Er is een subsidieregeling vanuit de overheid, namelijk de Dumava. Op 29 juni is er tussen 14.00 en 15.00 uur een webinar over deze regeling: Via onderstaande link kun je zich aanmelden (en hem eventueel op een ander moment terugkijken):

Webinar subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed

Presentatie

Wil je meer weten over wat het programma was van deze bijeenkomst en de presentatie die gegeven is? Kijk dan hieronder bij de documenten.