Natuur slaapt en ontwaakt op bedrijventerrein

Natuur slaapt en ontwaakt op bedrijventerrein

Dat natuur op bedrijventerreinen uitstekend mogelijk is, bewijzen de acht grootoorvleermuizen in de vleermuisverblijven bij Yara in Sluiskil. De vleermuizen overwinteren er niet voor het eerst. Maar ze zijn er wel met steeds meer. Dat betekent volgens ecoloog Alex Wieland dat de leefomstandigheden er verbeterd zijn.

22 februari 2021

Bunkers en bloemen voor vleermuizen

Bij Yara staan een aantal bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Daarin vinden de vleermuizen een veilig onderkomen voor de winter. Als het in april warmer wordt komen de ze uit hun winterslaap en gaan ze op jacht naar insecten, zoals motten en kevers. Yara helpt de diertjes een handje door bloemenmengsels in te zaaien. Daar komen straks veel insecten op af die als voedsel dienen voor de vleermuizen.

Zeldzaam

De grootoorvleermuis dankt zijn naam aan zijn grote oren. Het is een soort die in Nederland en België zeldzaam is. Daarom is het extra bijzonder dat de populatie in de bunkers van Yara gestaag groeit.

Natuur op bedrijventerreinen

Natuur en bedrijven gaan erg goed samen. Wil jij de natuur op jouw bedrijventerrein ook ruim baan geven? Kijk dan eens op onze projectpagina Natuur en bedrijven.

Tags: