Meepraten over de warmtetransitie in je wijk of dorp?

Meepraten over de warmtetransitie in je wijk of dorp?

Iedere gemeente moet voor eind 2021 een Transitievisie Warmte vaststellen, met als uiteindelijk doel om in Zeeland energie- en klimaatneutraal te zijn in 2050. In die Transitievisie wordt onder andere onderzocht welke mogelijkheden er zijn om wijken en buurten af te koppelen van het aardgas en over te gaan op schone warmtebronnen. Ook wordt er een tijdspad in uitgestippeld van wanneer welke wijken kunnen worden afgekoppeld. De Zeeuwse gemeenten organiseren de komende maand diverse inwonersavonden over de Transitievisie Warmte, waarop ruimte is voor vragen van bewoners.  

22 juni 2021

Ben je benieuwd naar de warmtetransitieplannen van jouw gemeente en de eerste stappen naar meer aardgasvrije wijken en dorpen, meld je dan bij je gemeente aan voor een informatie-avond. Een aantal informatie-avonden zijn al geweest, zoals die in de Borsele (1 juni), Middelburg (3 juni), Kapelle (8 juni), Hulst (15 juni) en Vlissingen (16 juni). Kijk voor meer informatie hierover op de website van jouw gemeente. Voor een aantal gemeenten staan er nog bijeenkomsten gepland, namelijk Reimerswaal (23 juni), Schouwen Duiveland ( 22, 24, 28, 30 juni), Sluis (30 juni), Veere (1 juli) en Goes (20 juli). Ook in Terneuzen komt er nog een informatie-avond, maar de datum daarvan is nog niet bekend. Houdt hiervoor weer de website van je gemeente in de gaten. Tholen informeert haar burgers schriftelijk via een brief.

Zelf actief aan de slag met de energietransitie?

Als je actief wil worden in je eigen dorp of wijk, bijvoorbeeld m.b.t energiebesparing, duurzame opwek van energie of je wil meedenken met je gemeente over de warmtetransitie, laat het ons dan weten. Zeeuwind en ZMf helpen je hier graag bij. Dat doen we vanuit het project Participatiecoalitie. We hebben een breed netwerk en veel ervaring op dit gebied, waarmee we je op weg kunnen helpen. Zo kunnen we er bijvoorbeeld voor zorgen dat je een positie krijgt aan de gesprektafel bij je gemeente.

Meer weten over de Participatiecoalitie

Tags: