Maak je VvE klaar voor de toekomst

Maak je VvE klaar voor de toekomst

Verduurzamen doen we samen! Ben je lid van een VvE, een VvE-beheerder of een bestuurslid met interesse in het verduurzamen van jullie gebouw(en)? Kom dan naar de bijeenkomst ‘Verduurzamen van VvE’s: Zeeuwse voorbeelden’ op donderdag 3 oktober in de Zeeuwse Bibliotheek te Middelburg. De bijeenkomst start om 13:00 uur en wordt georganiseerd door Energie Servicepunt Zeeland, in samenwerking met Provincie Zeeland en de gemeenten Vlissingen, Goes, Middelburg en Terneuzen.  

24 september 2024

Leer van duurzame Zeeuwse koplopers tijdens een leerzame en interactieve middag. We starten de bijeenkomst door dieper in te gaan op het Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan (DMJOP). Dit plan vormt een solide basis voor het verduurzamen van een VvE en helpt om structureel aan de slag te gaan. Vervolgens staat het Zeeuws Isolatieprogramma op de agenda, en welke huidige en toekomstige kansen deze biedt voor Zeeuwse VvE’s. 

Workshops van koplopers

Na het plenaire gedeelte volgen er verschillende workshops waarin Zeeuwse VvE-koplopers hun ervaringen delen. Deelnemers kunnen kiezen uit de volgende vier workshops:

  • Gasvrij verwarmen; goedkoop en haalbaar
    Ontdek hoe je jouw gebouw kunt verwarmen zonder aardgas, met aandacht voor betaalbare en haalbare oplossingen.  
  • De stappen van verduurzaming uitgelegd (werkwijze & financiering)
    Leer welke stappen jij kunt nemen om jouw VvE te verduurzamen. Een Zeeuwse VvE-koploper deelt zijn aanpak en geeft tips voor de financiering van een dergelijk verduurzamingsproject.   
  • Zonne-energie voor jouw VvE
    We hebben Zeeuwind uitgenodigd om te vertellen over de mogelijkheden van zonne-energie op het dak van een gebouw en hoe dit kan bijdragen aan lagere energiekosten. 
  • Doe het samen! met een duurzaamheidscommissie
    Een Zeeuwse VvE-koploper legt uit hoe je een duurzaamheidscommissie kunt oprichten binnen jouw VvE en samen effectief kunt werken aan verduurzaming. 

Aanmelden

Deze bijeenkomst biedt waardevolle informatie en inspiratie door succesverhalen van andere Zeeuwse VvE’s. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Mis deze kans niet om jouw VvE klaar te maken voor de toekomst! We hopen je te verwelkomen op 3 oktober 2024 om 13:00 uur in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg. Aanmelden kan via de button.

Doe mee!

Tags:

Voor meer informatie: