Kookworkshop bij Voedselbron Graauw

Kookworkshop met lokale producten bij Voedselbron Graauw

Op 30 november organiseerden IVN, ZMf en Grenspark Groot Saeftinghe een inspirerende kookworkshop bij Voedselbron Graauw. Deze was gratis voor jongeren uit de streek. De middag begon met een boeiende rondleiding door het voedselbos, gegeven door Emiel van de Vijver van de Voedselbron. We leerden over duurzame voedselproductie en de principes van het voedselbos. En we mogen recepten delen!

9 december 2024

Gezonde bodem

De Voedselbron is een voedselbos, midden tussen de Zeeuws-Vlaamse akkers. Hier gaan natuur en duurzame landbouw samen. Voedselbossen werken zoals een natuurlijk bos, maar dan met veel meer eetbare planten. Bomen, struiken, planten en kruiden vormen lagen die met elkaar samenwerken in een kringloopsysteem. Dit zorgt voor een gezonde bodem en meer biodiversiteit. Er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, want in een voedselbos werken planten en dieren samen, waardoor bijna alles eetbaar is.  

Selderijsoep

Na de rondleiding gingen de jongeren aan de slag met lokale producten tijdens de kookworkshop, onder begeleiding van professionele kok Jean Elmont. Samen maakten we vier heerlijke gerechten, waaronder een smaakvolle selderijsoep met crumble, groenteburgers en een verrukkelijke pumpkin pie als nagerecht. Het was indrukwekkend om te zien hoeveel heerlijke gerechten je kunt maken met groenten uit onze Zeeuwse bodem. 

Kook mee! 

We mogen enkele recepten delen, met dank aan foodsteps van Jean Elmont: knolselderijsoep met hazelnoot-citroen crumble en lupineburgers met Oosterse saus. De recepten kun je onderaan downloaden.

Tags:

Download de recepten hier!

Recepten

Wil je meer informatie over dit project?
Neem dan contact op met junior projectleider Erwin Vogel:

 

Vragen of tips?