Jong én ambassadeur voor een duurzame wereld

Jong én ambassadeur voor een duurzame wereld

Een heel bijzondere uitgave van de Wantij viel afgelopen weekend op de mat. Wantij is hét tijdschrift over natuur en milieu in Zeeland en een uitgave van ZMf, de organisatie die werkt voor natuur, milieu en duurzaamheid in onze provincie. Dit one-of-a-kind nummer is volledig gewijd aan jongeren. Waarom? ZMf is ervan overtuigd dat de oplossingen voor grote vraagstukken op wereldformaat én in Zeeland gevonden kunnen worden door intensief samen te werken met jongeren. Zij genereren nieuwe kennis, voelen positieve energie en staan met krachtige idealen voor hun toekomst.

2 juni 2020

In de nieuwste Wantij zijn de deelnemers van Finding ROOTS aan het woord. Deze studenten volgen bij Finding ROOTS een traject waarin zij leren om ambassadeurs te zijn voor duurzaamheid, voornamelijk op basis van ervaringsgericht leren. De vaardigheden van de trainingen helpen hen om naar voren te stappen en te pleiten voor een andere nieuwe samenleving op basis van evenwicht en duurzaamheid.

Sterk signaal

In de verschillende interviews gaan de jongeren in gesprek met ervaringsdeskundigen die beroepshalve al met duurzaamheid bezig zijn in Zeeland, zoals een biologische landbouwer, ondernemer en een projectleider watermanagement. Uit de gesprekken tussen student en deskundige blijken de gedeelde passies, ieder vanuit zijn of haar eigen achtergrond. Visies worden naast elkaar gelegd. Opvallende synergie gevonden, ondanks of juist dankzij het leeftijdsverschil. Dit soort samenwerking geeft een sterk signaal af, vindt ZMf. Daar kunnen we nog veel meer mee.

Seven Generations

In Wantij staat ook een fotoreportage van het maatschappelijk project Seven Generations van kunstenaar Rem van den Bosch waaraan de jongeren van Finding ROOTS meewerkten. Voor het project lieten de jongeren zich fotograferen. De beelden van Rem van den Bosch hebben met het getal 7 een rake vraag waar je niet omheen kunt: Is wat ik doe ook goed voor 7 generaties na mij?

Meer weten?

Lees de volledige Wantij of de losse interviews hieronder.
Kijk ook eens op www.beeldinzeeland.nl voor meer informatie over het kunstproject Seven Generations.

Foto: Rem van den Bosch

Tags: