20 jaar Nacht van de Nacht!

20 jaar Nacht van de Nacht!

Op zaterdag 26 oktober 2024 vieren we de 20e editie van de Nacht van de Nacht. Het jaarlijkse evenement waarmee we aandacht vragen voor de waarde van een donkere nacht en voor het terugdringen van overmatige verlichting in de nacht. 20 jaar! Dat is iets om heel trots op te zijn en te vieren. Daarom krijgt Nacht van de Nacht een feestelijke nieuwe uitstraling met een splinternieuw logo en huisstijl.

24 september 2024

De Nacht van de Nacht in Zeeland is een initiatief van ZMf. We vragen gemeenten, organisaties en inwoners om tijdens dit evenement, maar juist ook daarna, zoveel mogelijk het licht te doven. Te veel kunstlicht in de nacht heeft namelijk negatieve effecten op het bioritme en de gezondheid van mensen, dieren en de natuur. Wist je dat Nederland voor 40% verlicht is in de nacht en dat dat ook vanuit de ruimte heel goed te zien is? Genoeg reden om zaterdag 26 oktober de schakelaar om te zetten, toch?

Doe mee met je eigen nachtelijke activiteit!

Ieder jaar doen er heel veel enthousiaste deelnemers mee aan Nacht van de Nacht. Van bedrijven en gemeenten tot particulieren. Ze geven hun eigen invulling aan een feestelijk maar passende nachtelijke activiteit. Doe ook mee en organiseer je eigen Nacht van de Nacht activiteit of act. Meld die aan via onderstaande knop.

Nachtelijke activiteit aanmelden

Ideeën en inspiratie opdoen? Kijk in de inspiratiegids op www.nachtvandenacht.nl.
Logo Nacht van de NachtTip: gebruik het nieuwe logo van Nacht van de Nacht als je over je nachtelijke evenement communiceert. Het logo vind je in de Toolbox.

Tags:

Vragen of tips?