Zeeuwse Natuur- en Klimaatmars 2024

Zeeuwse Natuur- en Klimaatmars 2024

25 mei 2024
14:00 uur

  Post slider - Zeeuwse Natuur- en Klimaatmars

  In actie voor Zeeuwse natuur

  Begin 2024 klopte Sal van den Berg, als spokesperson van een grotere groep jongeren, aan bij ZMf met zijn zorgen voor de Zeeuwse natuur. Samen met andere Zeeuwse jongeren liep hij in 2023 ook mee tijdens de klimaatmars in Amsterdam. Ze beseften dat het erg belangrijk is om ook een mars te organiseren in Zeeland, met de focus op natuur. ZMf steunt de jongeren om in actie te komen voor de Zeeuwse natuur en werkt samen met hen aan de organisatie van de Zeeuwse Natuur- en Klimaatmars.

  Startpunt van een nieuwe toekomst

  In 2019 organiseerde ZMf al de Zeeuwse Klimaatmars, waarin zo’n 500 mensen meeliepen. Nu, 5 jaar later, is het beschermen van de natuur en het klimaat nóg belangrijker. De boodschap van de mars in 2024 is nog dringender: Stop met het dumpen van gevaarlijk chemisch afval in onze rivieren! Stop met het afpakken van leefgebied van dieren en planten, stop met handelen alsof natuur een oneindige grondstoffenbron is én stop met het beschadigen van onze leefomgeving. Maar start met beseffen dat natuur de bron van leven is voor mens en dier. Start met het betrekken van de natuur in alles wat we doen, zodat we haar niet verder vervuilen en afbreken. Zie de Zeeuwse Natuur- Klimaatmars als een startpunt van een nieuwe toekomst.

  ‘De belangrijkste boodschap van 25 mei is dat we gaan beseffen dat wij Zeeuwen, burger en politicus, keuzes kunnen maken over hoe we omgaan met natuur. Kies een toekomst waarin we de natuur respecteren’ -Sal

  Mars door Middelburg

  Op zaterdag 25 mei 2024 verzamelen we op het Abdijplein in Middelburg. Daar komen we samen om een stem te geven aan de natuur in onze provincie en de alarmbel te luiden voor het klimaat. We trappen af met verschillende sprekers. Om de boodschap extra kracht bij te zetten lopen we vanaf het Abdijplein een mars door Middelburg.

  Loop ook mee!

  Laat tijdens de Zeeuwse Natuur- en Klimaatmars van je horen! Loop zaterdag 25 mei mee in de mars. Neem spandoeken mee, doe t-shirts aan met jouw persoonlijke oproep of maak een protestlied. Volg alle voorbereidingen en aankondigingen rondom de mars op Instagram of LinkedIn. Deel het nieuws over de mars met je familie en al je vrienden en help mee om de opkomst voor de mars zo groot mogelijk te maken!

  Handje helpen

  Wil je graag een handje helpen in de organisatie van de mars? We kunnen alle initiatieven goed gebruiken. Stuur ons een berichtje via onze social media kanalen @enmorgendan of stuur een e-mailtje naar info@zmf.nl.

  Meer informatie

  Voor meer informatie kun je kijken op onze projectpagina.

  Zeeuwse Natuur- en Klimaatmars 2024

  Terug naar agenda

  Zeeuwse Natuur- en Klimaatmars 2024

  Abdijplein, Abdijplein, Middelburg, Netherlands