Zeeuwse Klimaatweek 2023

Zeeuwse Klimaatweek 2023

30 oktober 2023 - 5 november 2023
Informatie volgt nog

  • Organisatie: ZB Bibliotheek van Zeeland

Van 30 oktober 2023 tot en met 5 november 2023 wordt De Zeeuwse Klimaatweek georganiseerd door ZB Bibliotheek van Zeeland. Deze sluit aan bij de Nationale Klimaatweek die in dezelfde periode plaatsvindt. 

Slimmer energie opwekken en klimaatbewuster leven en werken. Samen maken we Nederland en dus ook Zeeland steeds duurzamer. De overheid, veel burgers en organisaties dragen hun steentje al bij. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelen te behalen.

Zet je in voor een beter klimaat

Nóg meer Zeeuwse burgers en organisaties aanmoedigen om zich in te zetten voor een beter klimaat, dat is wat waarom ZB Bibliotheek van Zeeland voor de tweede keer de Zeeuwse Klimaatweek organiseert. Daarvoor werkt ze samen met organisaties en bedrijven in Zeeland die onder andere werken aan duurzaamheid en energietranisitie.

ZMf haalt Nederlands beroemdste zonne-energie professor Wim Sinke naar Zeeland!

Ter gelegenheid van de Zeeuwse Klimaatweek haalt ZMf, in samenwerking met Zeeuwind en het Zeeuws Klimaat Fonds in het kader van Energieservicepunt Zeeland, zonne-energie professor Wim Sinke naar Zeeland. Wim Sinke deed in de afgelopen decennia onderzoek naar zonne-energie en maakte daarmee nationaal en internationaal naam mee. Hij won meerdere prijzen voor zijn onderzoekswerk naar zonnestroom. Met tomeloze energie pleit hij ervoor de zon te zien als een onmisbare energiebron van de toekomst en laat hij zien welke enorme potentie deze heeft in de nieuwste toepassingen.

In zijn lezing, op donderdag 2 november om 19.30 uur, zal hij ingaan op de innovaties op het gebied van zonne-energie, de mogelijkheden en kansen die er liggen voor energie uit zon en vertelt hij waar hij nieuwe kansen ziet voor de inzet van zonne-energie, specifiek in Zeeland.  

Benieuwd naar deze lezing? Meld je snel aan om een plek te reserveren. 

Naar het aanmeldformulier

Meer weten?

Lees het uitgebreide artikel >>>

Finale van Challenge 2050: symposium ‘stem van de toekomst’

Het betrekken van en luisteren naar de stem van de toekomst: het is cruciaal bij het aanpakken van de uitdagingen van deze tijd. Van de jongeren die nu opgroeien in onzekerheid, maar ook de generaties die nog geboren moeten worden. Zij kunnen (nog) niet meepraten. En dat terwijl, de keuzes die wij vandaag maken, bepalen in welke wereld zij groot worden. 

Tijdens het symposium op zaterdag 4 november van 13:00 tot 16:00 uur, komen mensen aan het woord die zich bezighouden met de vraag: ‘Hoe geven we de toekomst een stem?’. Van jonge experts tot bezorgde grootouders. Voorbeelden zijn er te over: een toekomststoel, een lobbyorganisatie voor en door jongeren of een plekberaad. Aan het eind van de middag geven we het woord aan de deelnemers van Challenge 2050: jonge Zeeuwen die graag hun droom voor Zeeland in 2050 met jullie delen. 

Toegang is gratis. Het aantal plekken is beperkt, dus meld je snel aan!

Aanmelden voor symposium ‘Stem van de Toekomst’ 

Meer activiteiten

Wil je weten welke activiteiten er nog meer worden georganiseerd tijdens Zeeuwse Klimaatweek? Kijk dan op https://www.dezb.nl/ 

Ook meedoen met jouw gemeente of organisatie!

Wil jij in het kader van de Zeeuwse Klimaatweek ook een initiatief nemen met jouw gemeente of organisatie? Neem dan contact op met ZB Bibliotheek van Zeeland via email: zeeuwseklimaatweek@dezb.nl

 

 

 

Terug naar agenda

Zeeuwse Klimaatweek 2023

Kousteensedijk 7, Middelburg, Netherlands