Webinar Wijs op weg naar brede participatie

Webinar Wijs op weg naar brede participatie

5 april 2022
15:00 - 16:15

  • Organisatie: PAW, de Natuur en Milieufederaties en ECF

Betrokkenheid en actieve participatie van inwoners is onmisbaar bij de transitie naar aardgasvrije wijken. Als gemeente sta je voor de taak die participatie te organiseren. De koplopers en tegenstanders laten zich wel horen. Maar hoe ga je wijs op weg naar brede participatie? Dit doe je gericht en effectief.

Hoe dan?

Tijdens het webinar bespreken we twee manieren om de middengroepen te bereiken: via de zogeheten koploperstrategie en via het aansluiten op bestaande sociale structuren in een wijk, buurt of dorp. We bespreken in welke situaties welke strategie de beste succeskans heeft. Ook horen we hoe één en ander in de praktijk uitpakt: de gemeente Enschede vertelt hoe zij met brede participatie aan de slag zijn voor de aardgasvrijvoorbereiding in de wijk Twekkelerveld. En natuurlijk horen we graag ook jouw ervaringen: je dilemma’s, vragen en successen.

Voor wie

Medewerkers van gemeenten en bewonersinitiatieven

Van wie

Kennis- en leerprogramma van Programma Aardgasvrije Wijken (KLP | PAW) organiseert dit webinar, samen met de Natuur en Milieufederaties en de European Climate Foundation. Deze organisaties zijn betrokken bij aardgasvrij en werken met gemeenten samen aan onder meer aan participatie.

Datum

Dinsdag 5 april 2022

Tijd

15.00 t/m 16.15 uur

Locatie

Online

Aanmelden

Aanmelden voor de webinar kan via het aanmeldformulier

Meer weten?

Kijk op de website van Programma Aardgasvrije Wijken

Terug naar agenda

Webinar Wijs op weg naar brede participatie