Tweede Ronde Gebiedssessie Lokale Ontwikkelingsstrategie

Tweede Ronde Gebiedssessie Lokale Ontwikkelingsstrategie

6 februari 2023 - 8 februari 2023
19.15 uur - 22.00 uur

  • Organisatie: ZMf, Provincie Zeeland en LEADER

Het platteland staat voor veel uitdagingen op het gebied van onder andere klimaat, energie, natuur en leefbaarheid. Om het hoofd te bieden aan de uitdagingen is vernieuwing op het platteland nodig. In 1991 heeft de Europese Unie het Leaderprogramma geïntroduceerd om de bewoners van de plattelandsgebieden te inspireren, stimuleren en ondersteunen in het creëren van ideeën. Voor de huidige programmaperiode die eind 2022 afliep, maakten een paar honderd Zeeuwen een toekomstvisie voor Zeeland. Daaruit ontstonden initiatieven van Zeeuwse bewoners, ondernemers, verenigingen, stichtingen en organisaties. Allemaal initiatieven die meerwaarde hebben voor Zeeland, de Zeeuwen, voor de leefbaarheid, economie en duurzaamheid.

Het is tijd om een nieuwe toekomstvisie te schrijven en nieuwe ideeën te bedenken. Vind jij het interessant om mee te denken over initiatieven die bijdragen aan de versterking van het platteland op het gebied van leefbaarheid, duurzaamheid en economie? En vind jij klimaat, milieu, water en biodiversiteit belangrijk? Dan nodigen we je van harte uit om met ons mee te denken over de nieuwe toekomstvisie: Lokale Ontwikkelingsstrategie 2023-2027.

Voor wie?

Of je hier woont of werkt, dat maakt niet uit. Of je nu aanwezig was bij de eerste ronde gebiedssessies of niet, iedereen die zich verbonden voelt met Zeeland en het leuk vindt kan hieraan meedoen. Het zou mooi zijn als zoveel mogelijk Zeeuwen samen een nieuwe toekomstvisie maken!

Eerste ronde gebiedssessie

Op basis van de eerste ronde van gebiedssessies in de Zeeuwse streken en een beleids- en gebiedsanalyse formuleren we vijf prioriteiten / thema’s voor het LEADER programma. Met inzet op deze doelen, worden zowel de economische, natuurlijke als sociale innovatieve potentie van Zeeland benut. Graag gaan we tijdens deze gebiedssessies met je in gesprek over deze vijf prioriteiten en verifiëren wij het Zeeuwse draagvlak.

Datum en locaties

Er worden drie sessies georganiseerd, verdeeld over Zeeland.

  • Maandag 6 februari: Klinket, Sasputsestraat 14 in Schoondijke.
  • Dinsdag 7 februari: De Schotse Huizen, Kaai 25 in Veere.
  • Woensdag 8 februari: Sportcentrum de Wellevaete, Hoenderweg 133 in Sint-Annaland.

Tijd

19.15 uur tot 22.00 uur.

Aanmelden

Aanmelden kan via deze link
Let op: er zijn 50 plaatsen per avond beschikbaar.

Programma

19:15u – 19:30u Inloop

19:30u – 20:15u Welkom, terugblik en introductie van de vijf geïdentificeerde hoofdlijnen

20:15u – 21:15u Toetsing van het draagvlak met een interactieve sessie

21:15u – 21:30u Samenvatting en afronding

21:30u – 22:00u Borrel

Vragen of meer weten

Aan de hand van de input die tijdens de gebiedssessies zal worden geleverd door de deelnemers zal de LOS worden aangepast en geconcretiseerd. De nieuwe LOS wordt ingediend in het tweede kwartaal van 2023 en wordt in het vierde kwartaal 2023 opengesteld voor het publiek.

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Marloes Slaakweg, Provincie Zeeland op 0621124807 of met Anne Schreurs, Provincie Zeeland op 625726519. Je kunt ook een mail sturen naar NSP@zeeland.nl

 

Terug naar agenda

Tweede Ronde Gebiedssessie Lokale Ontwikkelingsstrategie

Zeeland, Netherlands