Participatielessen en de Masterclass ‘serenade of stormram’

Participatielessen en de Masterclass ‘serenade of stormram’

20 mei 2021
20.00 uur - 21.00 uur

  • Organisatie: De Participatiecoalitie

Het aantal bewonersinitiatieven dat zelf aan de slag is met plannen voor een aardgasalternatief is flink gestegen. De Participatiecoalitie, in Zeeland getrokken door Zeeuwind en ZMf maakte een rapport met 20 lessen uit de praktijk.

Hoe zorgen we dat iedereen meedoet? Het wordt steeds duidelijker dat het sociale deel van de warmtetransitie een minstens zo grote opgave is als de technisch-economische kant. Hoewel het draagvlak voor aardgasvrij wonen iets is afgenomen, is het aantal bewonersinitiatieven juist gestegen. In 2020 waren in Nederland minstens 77 bewonersinitiatieven bezig met concrete plannen voor een warmteproject, waarvan de overgrote meerderheid zich richt op de kansen voor een lokaal warmtenet. Eén coöperatief warmtebedrijf is al operationeel: Thermo Bello in Culemborg. Bij andere gemeenten zijn ze al aardig op weg in de uitvoering, ligt het ontwerp klaar of wordt nog verkend. De Participatiecoalitie ondersteunt bijna 200 initiatieven om hun rol in de samenwerking met hun gemeente te vinden, en haalt daarbij veel lessen uit de praktijk op.

Aanmelden

Heb je interesse om meer te weten over hoe bewonersinitiatieven dingen gedaan krijgen bij de gemeenten, meld je dan aan voor de online bijeenkomst ‘Serenade of stormram’ op 20 mei via de aanmeldknop hieronder. Als er meer bekend is, ontvang je het programma.

Aanmelden

 

Meer informatie

Rapport ‘Bewonersinitiatief in de warmtetransitie: De Participatiecoalitie deelt 20 lessen uit de praktijk’.

Terug naar agenda

Participatielessen en de Masterclass ‘serenade of stormram’

Middelburg, Netherlands