Opruimactie Schone Schelde

Opruimactie Schone Schelde

19 september 2020 - 19 september 2020

  Sinds 2013 maken honderden vrijwilligers de oevers en stranden van de Schelde vrij van aangespoeld zwerfafval tijdens de jaarlijkse gezamenlijke opruimactie Schone Schelde.

  Afval is gevaarlijk voor dieren en vogels

  De Ooster- en Westerschelde zijn unieke getijdengebieden in Nederland. Helaas drijft er heel veel zwerfafval in het water van de Schelde. Door de voortdurende beweging van eb en vloed blijft tijdens laagwater vaak plastic en ander afval liggen langs de oevers. Voor veel dieren en vogels zijn die drooggevallen gebieden van levensbelang voor hun voedselvoorziening. Het afval is gevaarlijk voor hen, omdat ze vaak het verschil niet zien tussen voedsel en afval. Daarom zijn schone oevers belangrijk! Eén keer per jaar stropen we daarom onze mouwen op voor een gezamenlijke opruimactie. In deze opruimactie staan we zij aan zij met Rijkswaterstaat, Schoon Zeeland, lokale gemeenten, bedrijven, maatschappelijke organisaties, natuurorganisaties en burgers.

  Datum

  Zaterdag 19 september 2020

  Tijd

  10.00 – 12.00 uur

  Locatie

  Je kunt je aansluiten bij opruimactie op verschillende locaties langs de Oosterschelde en Westerschelde. Kijk op onze website voor alle locaties.

  Aanmelden

  Wil je meehelpen met de actie Schone Schelde? Dat kan! Kies hier een locatie en meld je snel aan.

  Meer weten?

  Wil je meer weten over de opruimactie Schone Schelde? Kijk dan op schoonzeeland.nl

  Terug naar agenda

  Opruimactie Schone Schelde

  Western Scheldt, Netherlands