Opruimactie Schone Schelde

Opruimactie Schone Schelde

19 september 2020 - 19 september 2020

  Sinds 2013 maken honderden vrijwilligers de oevers en stranden van de Schelde vrij van aangespoeld zwerfafval tijdens de jaarlijkse gezamenlijke opruimactie Schone Schelde. De jaarlijkse opruimactie vindt normaliter plaats in het voorjaar. Vanwege het COVID-19 virus ging de opruimactie in het voorjaar niet door. Nu gaan we alsnog een opruimactie organiseren op 19 september en sluiten we daarmee aan bij World Clean Up Day.

  Afval is gevaarlijk voor dieren en vogels

  De Ooster- en Westerschelde zijn unieke getijdengebieden in Nederland. Helaas drijft er heel veel zwerfafval in het water van de Schelde. Door de voortdurende beweging van eb en vloed blijft tijdens laagwater vaak plastic en ander afval liggen langs de oevers. Voor veel dieren en vogels zijn die drooggevallen gebieden van levensbelang voor hun voedselvoorziening. Het afval is gevaarlijk voor hen, omdat ze vaak het verschil niet zien tussen voedsel en afval. Daarom zijn schone oevers belangrijk! Eén keer per jaar stropen we daarom onze mouwen op voor een gezamenlijke opruimactie. In deze opruimactie staan we zij aan zij met Rijkswaterstaat, Schoon Zeeland, lokale gemeenten, bedrijven, maatschappelijke organisaties, natuurorganisaties en burgers.

  Datum

  Zaterdag 19 september 2020

  Tijd

  10.00 – 12.00 uur

  Locatie

  Je kunt je aansluiten bij opruimacties op verschillende locaties in Nederland. Voor meer informatie over een actie bij jou in de buurt kijk op World Cleanup Day of zet zelf een actie op!

  Meer weten?

  Wil je meer weten over de opruimactie Schone Schelde of World Cleanup Day? Kijk dan op de websites van SchoonZeeland of World Cleanup Day.

  Terug naar agenda

  Opruimactie Schone Schelde

  Western Scheldt, Netherlands