Open dag in ZB

Open dag in ZB

13 september 2019
14.00 uur - 17.30 uur

  • Organisatie: ZB en alle 'inwonende' organisaties
  • Meer informatie: ZMf

Het is inmiddels gezellig druk en bedrijvig op de bovenste verdieping van ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. Een groot aantal organisaties huurt er bedrijfsruimte, zoals de Zeeuwse Volksuniversiteit, Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen, de ZB zelf en ZMf. Dit jaar hebben Stichting Manteling en Welzijn Middelburg er ook hun intrek genomen. Reden om een collectief feestje te vieren met een gezellige en informatieve open dag!

Open dag: kennismaken

Daarom stelt ZB op vrijdag 13 september van 14.00 tot 17.30 uur haar deuren open voor belangstellenden. De open dag wordt gehouden op het Plein in de ZB. Daar presenteren alle ‘inwonende’ organisaties zich in hun stands en stellen ze zich persoonlijk aan je voor onder het genot van een kop koffie of thee, aangeboden door SEC Catering.

Programma

Iedere organisatie laat zichzelf op een andere manier zien. Zo geeft ZMf een presentatie over haar nieuwe kantoor, dé Circulaire Hotspot. Wil je die graag met eigen ogen even bekijken, meld je dan bij de stand van ZMf aan voor een rondleiding.

Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen vertelt over de lopende tentoonstellingen van haar 250 jarig bestaan. Daarnaast presenteert ze het boek ‘Van Wijs en Waan’ en de nieuwe website.

Manteling informeert je over haar projecten, zoals het maatjesproject, de hospices en vrijwilligers en wat er georganiseerd wordt voor mantelzorgers. ZVU presenteert het cursusaanbod dat vers van de pers is.

Bij Welzijn Middelburg kom je erachter wat het ‘Lopend vuurtje’ is; een instant huiskamer voor gesprekjes met het team Samen voor Elkaar.

ZB licht diverse diensten toe, zoals Studiekringen 50-plus, Informatiepunt Digitale Overheid, de VoorleesExpress voor kinderen met een taalachterstand en Taalhuis Walcheren. Daarnaast geeft ze drie rondleidingen voor kluisbezoeken onder leiding van de conservator Bijzondere Collecties. Deze zijn om 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De rondleiding duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Inschrijven kan op de dag zelf. Maximaal tien personen per rondleiding.

Team Samen Actief doet samen met kinderen leuke en leerzame spelletjes.

Auditorium

In het Auditorium in de ZB zijn doorlopend filmpjes te zien over jonge mantelzorgers, De Spot, de Circulaire Hotspot van ZMf, het vrijwilligerswerk van Samen Vrijwillig en het digitale platform Middelburgers.nl

Gewoon binnenlopen

Vooraf aanmelden hoeft niet, loop gewoon gezellig binnen.
Tot ziens op vrijdag 13 september!

Terug naar agenda

Open dag in ZB

Kousteensedijk 7, Middelburg, Netherlands