Klimaatcafé Special

Klimaatcafé Special

25 mei 2024
17.00 uur - 18.30 uur

  • Organisatie: ZMf en ZB Bibliotheek van Zeeland

In samenwerking met ZB Bibliotheek van Zeeland organiseert ZMf een Klimaatcafé Special. De Klimaatcafé Special sluit aan op het programma van de Zeeuwse Natuur- en Klimaatmars

De Klimaatcafé Special

Een bijeenkomst van mensen die samenkomen om hun reacties op de klimaatcrisis te delen, onder leiding van een facilitator. Wat doet het klimaat met jou? In plaats van Wat doe jij voor het klimaat?

We spreken over wat het veranderende klimaat met ons doet, en verkennen van welke gevoelens we hebben. De focus ligt op onze gedachten en gevoelens over klimaatverandering, in plaats van wat we doen aan klimaatverandering. Geen gastsprekers, geen lezingen, geen advies, geen verplichtingen.

Hoe willen we ons verhouden tot de klimaat- en ecologische crisis? Hoe kunnen we reageren, als individu en als collectief? In het Klimaatcafé Special ontmoet je andere mensen en wissel je elkaar af bij het uiten van hoe klimaat- en ecologische afbraak je doen voelen. We praten over wat het veranderende klimaat voor ons betekent en we verkennen welke gevoelens we hebben. Het is een debatvrije ruimte waar het niet gaat om gelijk krijgen of de details van het laatste IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) rapport.

Het gaat over de eigen ervaringen en wat veelal ongezegd blijft in het publieke debat en persoonlijke gesprekken over het klimaat. In onze samenleving hebben we nauwelijks ervaring met of rituelen voor collectieve rouw. Emoties worden veelal uit de weg gegaan. Toch ligt hier een sleutel naar het vrijmaken van de energie die nodig is voor een echte transitie. Deze Klimaatcafé Special biedt deze ruimte onder leiding van ervaren facilitators.

Programma

16:30 uur: inloop
17:00 uur: start programma
18:30 uur: einde programma

Aanmelden

Er is plaats voor maximaal 50 personen. Het is dan ook belangrijk om je aan te melden. Meer informatie? Kijk dan op www.klimaatcafe.org

Aanmelden

Terug naar agenda

Klimaatcafé Special

ZB Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk, Middelburg, Netherlands