Informatieavond 3: Herenboeren Goes

Informatieavond 3: Herenboeren Goes

12 juni 2023
19.30 uur - 21.30 uur

  • Organisatie: Herenboeren Goes

Ben je ook vaak aan het dubben in de supermarkt? Wat is nou echt duurzaam? Biologisch? Hoe help ik de wereld nou het beste als simpel individu? Een lastig dagelijks dilemma. De oplossing? Een eigen circulaire ‘Herenboerderij’. Klinkt ingewikkeld? Absoluut niet. Laat ons het je uitleggen.

Een Herenboerderij is een coöperatie van ongeveer 200 leden, die samen eigenaar zijn van de boerderij en samen met de boer, die in loondienst komt, de koers uitzetten. De meeste leden zijn lid voor hun hele huishouden. Op 20 hectare worden groente, fruit, eieren en (voor wie willen) vlees en vleeswaren geproduceerd op natuurinclusieve, duurzame wijze op een professioneel gemengd bedrijf. Biodiversiteit wordt gestimuleerd. Meewerken is niet verplicht maar helpt wel. En is bovendien ook hartstikke leuk. Bij een smaakvol diner voor familie of vrienden kun je over ieder product op tafel alles uitleggen!

De weg van grond tot mond op een Herenboerderij is zeer kort, kent geen verpakking, geen voedselverspilling. Wat je van dichtbij haalt is daardoor niet alleen lekker, maar ook duurzaam en zorgt voor veel plezier bij jong en
oud. Bij andere boerderijen zien we dat veel leden meer doen dan wekelijks hun tasje voedsel ophalen. Ze zijn echt bij het boerenbedrijf betrokken, doen vrijwilligerswerk of volgen workshops.

Datum

Maandag 12 juni

Tijd

De zaal is open vanaf 19.00 uur, de bijeenkomst start om 19.30 uur en zal tot ca 21.30 duren.

Locatie

Scalda Groen College, Stationspark 39 te Goes

Meer weten over Herenboeren?

Kijk dan op www.goes.herenboeren.nl en www.herenboeren.nl. Er bestaan al 14 Herenboerderijen in Nederland en er zijn er ca 40 in oprichting.

Bekijk ook de flyer voor meer informatie.

Bekijk de flyer

Aanmelden

Voor elke avond geldt een maximaal aantal deelnemers, daarom is het belangrijk om je aan te melden.

Aanmelden

Terug naar agenda

Informatieavond 3: Herenboeren Goes

Stationspark 39, Goes, Netherlands